“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”
DSP Genel Başkanı Masum Türker, muhtarların kamu tüzel kişiliğine kavuşturulması gerektiğini belirtirken DSP’nin 18 Aralık 2009’da, muhtarların özlük haklarına ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na verdiğini bildirdi ve “Muhtarlar demokrasinin teme
DSP Genel Başkanı Masum Türker, muhtarların demokratik rejimin ‘temel taşı’ olduğunu söyledi.
Türker, Muhtarlar Derneği’nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlediği Mahalle Muhtarları İstişare Toplantısı’nda konuştu. Muhtarların ‘seçilmiş’ kişiler olduğunu ve demokratik sistem içinde büyük bir önem taşıdığını anlatan Türker, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının da muhtarlara sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Türker, AKP Hükümeti’nin, muhtarlara yeterince sahip çıkmadığını ve yavaş yavaş muhtarları devre dışı bırakmaya çalıştığını ifade etti ve “Oysa muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Seçim ilk orada başlar. Halkın, hizmete göre oy verip vermeme konusunda karara vardığı ilk nokta muhtarlık seçimleridir” dedi.
DSP’nin Meclis’te 6 milletvekili olduğunu, buna rağmen 18 Aralık 2009’da, muhtarların özlük haklarıyla ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduğunu anımsatan Türker, “DSP boş vaatlerde bulunan bir parti değildir, halkın ihtiyaçlarına göre tüm gücüyle somut adımlar atan bir partidir. Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, daha çok milletvekili olmasına karşın bu konuda bir türlü harekete geçmediler. Onlardan şikayetçiyim” diye konuştu.
         Türker, muhtarların 1400 lira maaş istediğini, bunun verilmeyecek bir para olmadığını kaydetti ve “Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış biri olarak söylüyorum. Bu maaş verilirse, söz konusu para yüzde 50 fazlasıyla devlete geri döner. Çünkü bundan vergi kesilecek. Siz alışveriş yapacaksınız, ekonomide bu parayı döndüreceksiniz” dedi.
         MUHTARLAR KAMU TÜZEL KİŞİLİĞİNE KAVUŞTURULMALI
         Muhtarların özlük haklarının verilmesinin yanı sıra, muhtarlık müessesesinin özel bir statüye kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:
         “Muhtarların kamu tüzel kişiliğine kavuşturulmaları gereklidir. Seçilen muhtarın maaşını devlet ödediği gibi, muhtarlıkta da devletin maaş ödediği personel çalışmalı, muhtarın hizmetine destek olmalıdır. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Bunu kimse unutmamalıdır. Muhtarın prestijli olması, demokratik sisteme verilen değeri ortaya koyacaktır. Muhtarın prestiji, demokrasinin prestijidir.”
         BİR OY VERİN, YÜREĞİNİZİ PARLAMENTO’YA TAŞIYAYIM
Türker, 12 Haziran’da yapılması planlanan seçimden sonra oluşacak Parlamento’nun, yeni anayasa yapacağını ve ülkenin geleceğinin bu anayasa ile yeniden şekilleneceğini anlattı. Bu nedenle 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Türker, şunları söyledi:
“Bu iktidar döneminde muhtarlarımızın haklarını sıfırladılar. Yeni anayasada haklarınızın daha da geriye gitmesini istemiyorsanız, Parlamento’ya beşinci bir siyasi parti grubunun girmesini sağlamalısınız. Çünkü iki partili bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar ve Türkiye’nin buna engel olması gerekiyor. Biz Parlamento’da beşinci siyasi parti grubu olmaya talibiz. Onun için her evden bir oy istiyorum. Bir oy verin, sizin yüreğinizi Parlamento’ya taşıyayım. Aranızda milletvekili adayı olmak isteyenler varsa da gelsin, milletvekili yapalım. Keşke muhtarlarımız milletvekili olsa, keşke o yürekler Parlamento’da olsa…”
SOSYAL DEVLETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
         DSP’nin kurucusu Bülent Ecevit’in getirdiği sosyal hakların geri alına alına bitirilemediğini belirten Türker, “İktidara geldiğimizde sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. Herkese vatandaşlık hakkı vereceğiz” diye konuştu.
         Türker, DSP’nin vazgeçemeyeceği temel değerlerden biri “Türkiye Cumhuriyeti’nin tek dil, tek bayrak ve tek millet yapısıdır. Kimse Türkiye’yi bölemeyecektir” ilkesini benimsediğini vurguladı ve “Kimse bizi bölemeyecektir. Hak, doğru olanın yanındadır ” dedi.
         AKP iktidarında, Türkiye’de herkesin telefonlarının dinlendiğini, insanların özgürlüklerinin elinden alındığını vurgulayan Türker, “Bu düzeni değiştireceğiz. Bunun için yüreğimiz var! Bunun için mücadele edeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.