O koltukta oturmasın

O koltukta oturmasın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a seslendi: “Artık vitrinde olmaması gerektiği dolaylı yollardan kendisine aktarılıyorsa, artık o koltukta oturmaması lazım. Kültür Bakanı gözden çıkarılmıştır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ucube anıt tartışmasıyla ilgili “Sayın Ertuğrul Günay, sosyal demokrat kimlikle, onların oylarını almak için vitrine konulan bir kişidir. Eğer bir kişi, birilerine oy kazandırmak için vitrine alınıyorsa ve kendisinin artık vitrinde olmaması gerektiği dolaylı yollardan kendisine aktarılıyorsa, artık o koltukta oturmaması lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, dün İstanbul’da “Örnek İlçe Örgütlenmesi” çalışması yapan CHP Bayrampaşa İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la ilgili durumun açık ve net olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kültür Bakanı gözden çıkarılmıştır. Kültür Bakanı eğer gerçekten kültürlü bir kişiyse gereğini yapması lazım. Başbakan’ın da sayın Bülent Arınç’ın da ne dediğini herhalde biz de biliyoruz o da biliyor.”

Hedef tek başına iktidar

(CHP-MHP koalisyonuna yönelik parti içindeki yorumlarla ilgili) Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar CHP’nin tek başına iktidar olmasını zorunlu kılan koşullardır. Türkiye’nin yeniden bir ulusal kurtuluş hareketini başlatması lazım. Temel amacımız ülkeye temiz siyaseti getirmek. Halkın yeni CHP’yi denemesi ve Türkiye’ye neler kazandırdığını görmesini istiyoruz.

Başbakan halkı bölüyor

Başbakan halkı bölüyor. Ne demek ‘Biz muhafazakârız. Aileye önem veriyoruz.’ Yani muhafazakâr olmayanlar aileye önem vermiyorlar mı? Çağdışı bir anlayış. Çağdışı bir kafanın ürünü, söylemi. Böyle bir zihniyet olabilir mi? Başbakan söylediklerini camdan okumadığı zaman, bu tür noktalara taşıyabiliyor. Başbakan’a istirhamım şu. Bilgisini, kültürünü bilemem. Ama lütfen camlara bakıp okumaya devam etsin. Oradan bazen doğru şeyler söyleyebiliyor.

Alkol sözlerini ciddiye almam

İçkiyle ilgili söylemler çok önemli değil. Gençlerin alkolden korunması gerekiyor, doğrudur. Ama içkiyi kullanarak, kişilerin, ailelerin, bireylerin, sınıfların, sosyal yaşamlarını kontrol etmeye çalışmak doğru değil. Bunların demokraside yeri yok. Sayın Başbakan’ın alkol konusunda söylediği sözleri de çok ciddiye almıyorum.

Yolsuzluğun sağı solu olmaz

KILIÇDAROĞLU, Sarıyer Belediyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan belediye yöneticilerine yönelik de şunları söyledi: “Yolsuzluğu kim yaparsa yapsın herkesin yakasına yapışılması lazım. Hiçbir zaman hiçbir yerde yolsuzluk yapanları savunmadım. Rahmetli Uğur Mumcu demişti ki, ‘katil katildir. Katilin sağcısı solcusu olmaz.’ Yolsuzluk yapanın da sağcısı solcusu olmaz. Bizim ‘Benim adamım yolsuzluk yaptı, koruyalım’ diye bir düşüncemiz yok.”

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi twitter’da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili gelişmeyi duyurdu: “Cumhuriyet Başsavcısı, Kayseri dosyasını yeniden açtı. İki Cumhuriyet Savcısını görevlendirdi. Dosyayı izlemeye devam edeceğiz.”
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.