Özgür Karabat Başakşehir'e aday..

Özgür Karabat Başakşehir'e aday..
Yerel seçimler için aday adaylığı sürecini erken başlatan ve adaylık düşünen parti görevlililerinin 15 Temmuza kadar istifasını isteyen CHP Genel Merkezinin çağrısına, CHP Başakşehir ilçe Başkanı Özgür Karabattan yanıt geldi.

Partisinin Boğazköy’deki merkezinde sorularımızı yanıtlayan Özgür Karabat, belediye başkan aday adaylığını kamuoyuna resmen duyurdu. Dün sabah CHP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek istifa dilekçesini sunan Karabat, artık yoluna CHP Başakşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak devam edecek.

Gençlik yıllarından beri siyasi yaşamın içinde olan Özgür Karabat’ın yıldızı, 2009’un Şubat ayında CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı görevine gelmesinden sonra parlamaya başladı.

Yaklaşık dört buçuk yıldan bu yana İlçe Başkanlığı görevini yürüten Karabat, coğrafi olarak oldukça geniş bir alana yayılı olan Başakşehir’de, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yürüttüğü etkin muhalefet çizgisi ve yoğun çalışmalarıyla dikkat çeken bir isim.

“KARARI BEN DEĞİL BAŞAKŞEHİR VERDİ”

Aday Adaylığı kararını tek başına almadığını belirten Karabat, sürecin milletvekillerinden örgüt üyelerine, işadamlarından sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar varan geniş bir kesimin mutabakatıyla geliştiğini söyledi: “Aslında Genel Merkez’in yollamış olduğu genelge üzerine oluşmuş bir fikrimiz yok. Dört buçuk yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum tabi doğal olarak her seçimde adayların kim olabileceği yönünde fikir yürütülüyor, benimle ilgili de geçen genel seçimler de dahil o süreçten beri yerel seçimlerde bir hedefin konulması gerektiğine dair hem milletvekilleri hem bölge halkı hem de sivil toplum kuruluşlarında böyle bir kanaat oluştu. Dolayısıyla o kanatın olgunlaşmasıyla ilgili de seçimler yaklaştıkça bir dizi çalışma yürüttük. İlk başta kendi çalışma arkadaşlarımla bir araya geldim. O çalışma arkadaşlarım; yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle temsilcilerinden oluşan kalabalık bir gruptu. Arkadaşlar benimle beraber yürüme kararı aldılar. Ben de onlara “Sadece CHP Başakşehir’in değil aynı zamanda Başakşehir kamuoyunun da adayı olduğumu hissedersem adaylığımı açıklarım” dedim. Bunun devamında bölgedeki bütün derneklerle görüştük, benden önce görev yapan partili arkadaşlarımla görüştük, geçmişte mahalle temsilciliği yapmış arkadaşlarla görüştük, işadamlarıyla görüştük, en son sayın Kaymakam’la da görüştük böylece bir teamül oluştu benim adaylığımla ilgili, Başakşehir’de böyle bir önkabul var.”

“AKP’LİLER DE BENİM ADAYLIĞIMI BEKLİYOR”

Başakşehir’in genelinde kendisinin aday olacağı yönünde bir beklenti olduğunu ifade eden Karabat, ilçedeki en önemli rakipleri olan AKP’nin de kendisinin aday olması üzerine hazırlık yaptığını söyledi. Karabat, “AKP’liler de benim adaylığımı bekliyor, Saadet Partililer “CHP’nin adayı Özgür bey” diyorlar” ifadelerini kullandı.

“GENEL MERKEZ ADAY OLMAMI BEKLİYOR”

İlçedeki çalışmaların ardından İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’dan izin alıp Ankara’ya gittiğini ve CHP Genel Merkez’inde de temaslarda bulunduğunu aktaran Karabat, “Başakşehir’de oluşan bu önkabüle uygun olarak İl Başkanımızdan da izin aldıktan sonra Genel Merkez’de hemen hemen tüm MYK üyeleriyle iki kişi hariç bir çalışma yürüttük. O çalışmada gördük ki; bizimle ilgili Genel Merkez de böyle bir adaylık beklentisi içinde. Genel Merkezde oluşan kanaate uygun olarak da şimdi genelgenin gereğini yerine getireceğiz. Önce Çarşamba günü (bugün) istifamı sunacağım, aynı gün akşam yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geleceğiz, önümüzdeki süreçte ne düşündüğümüzü onlarla paylaşacağız. Yerel seçimde adaylık düşünen yönetici arkadaşlarımız da bu istifaya dahil, onlar da istifa edecekler. Neticede yedeklerimizi de çağırıp yeni ilçe başkanımızla beraber önümüzdeki süreci kucaklayacağız” şeklinde konuştu.

“İNANMASAM ADAY OLMAZDIM”

Aday olması halinde belediye seçimlerini kazanacaklarına yürekten inandığını belirten Karabat, daha sonra şunları söyledi: “Bu adaylık sürecinde Genel Merkez’de bana; “Sen hak ettin” dediler. Ağırlıklı olarak buradaki arkadaşlar da aynı cümleyi kullandılar, ben de onlara şöyle cevap verdim; “Ben hak ettiğim için değil kazanabileceğimizi ve yönetebileceğimizi düşündüğüm için adayım”. Artık o noktadayız yani seçimi kazanabileceğimize inanmasam ve kazandıktan sonra İstanbul’da ve Türkiye’de örnek bir belediye modeli yaratacağımıza inanmasam aday olmazdım.”

“BAŞAKŞEHİR’İ HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

“Biz kazanırsak eğer Başakşehir Türkiye açısından örnek bir belediye modeli olacaktır” diyen Karabat, tasarladığı modeli de şu sözlerle anlattı: “Bu model şudur; her zaman söylüyoruz Başakşehir’i halkla birlikte yöneteceğiz, esası budur. Birlikte yönetmektir, katılımcı belediyeciliktir. Ben belediyelerin sadece ekonomik projeler üreten, sadece yol yapan unsurlar olduğunu düşünmüyorum, yerel demokrasiye katkılar sunabilecek yapılar olduğunu düşünüyorum, bununla ilgili de ciddi çalışmalar yapacağız. Yol haritamızla, önerdiğimiz projelerimizle, stratejimizle, her şeyimizle Başakşehir’e hazırız. Başakşehir’i Başakşehir halkıyla birlikte yöneteceğiz.”

“CHP YÜKSELİYOR AKP DÜŞÜYOR”

Yapılan çeşitli anket sonuçlarına göre CHP’nin çıkışta olduğunu AKP’nin ise düşüşe geçtiğini öne süren Karabat, “Önümüzdeki dönem CHP açısından iyi olacak, yapılan tüm kamuoyu yoklamaları bizim trendimizin yükseldiği görünüyor. AKP’nin trendinde düşüş olduğu görünüyor, biz en son noktada ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz, ama çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

"YÖNETİMİN OMURGASI BOZULMAYACAK"

Yönetİm Kurulu’ndan kendisinin dışında da istifalar olacağını ifade eden Karabat, “Şu an sayı net değil, yönetimi tamamen boşaltmak istemiyoruz, istifalar makul ölçüde olacak, ana omurga yerinde kalacak. Yönetim problemi oluşmayacak” diye konuştu.

ÖZGÜR KARABAT KİMDİR?

1974 yılında Tokat’ın Niksar işlçesinde doğan Özgür Karabat, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Okul yıllarında başladığı siyasi çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Karabat, 2009 yılı Şubat ayında geldiği Başakşehir İlçe Başkanlığı görevini bugüne kadar yürüttü. Türkİye’nİn önde gelen firmalarından birinde Genel Müdürlük görevinden serbest mali müşavirlik ofisini açmak üzere 2012 yılında ayrılan Karabat evli ve bir çocuk babası.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.