Piyasalar Alevlendi

Piyasalar Alevlendi
Piyasalarda tansiyon Baykal'ın 'Kasımda seçim var' açıklamasının ardından arttı. Euro 3 lira sınırna yaklaşırken, dolar 2.72`nin üzerinde. Borsa da ise kayıplar yüzde 1`i aştı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından dün PKK tarafından iki polisin Şehit edilmesi ve yaşanan protestolarda çıkan olaylar, önümüzdeki günlerde de gerginliğin devam edebileceği endişesi ile piyasaları baskı altına alıyor.

BAYKAL'IN SÖZLERİ PİYASALARI ALEVLENDİRDİ

Öte yandan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın AK Parti'nin hükümet kurmak istemediğini belirterek, 'Koalisyon görüşmeleri tiyatrodan ibaret. Kasımda seçim var' sözleri piyasayı alevlendirdi. TL değer kaybetmeye devam ediyor. Dolarla birlikte Euro da yükselişe geçti ve 3 lirayı zorluyor.

BORSADA KAYIPLAR YÜZDE 1'İ AŞTI

Güne 2.9572 seviyesinde başlayan Euro/TL 2.9980'e kadar yükseldi. Euro/TL en son 6 Temmuz'da 3 liranın üzerini gömüştü.

Dolar ise 2.72'nin üzerinde işlem görüyor. Borsada ise kayıplar yüzde 1'i aştı.

"ERKEN SEÇİM AÇIKLAMALARI TEDİRGİNLİĞİN VADESİNİ UZATACAK"

ALB Forex Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA Yazarı Enver Erkan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Koalisyon hükümetine ilişkin beklentiler piyasa fiyatlamalarının merceğinde yer almaya devam ediyor. Önceki günlerde Ak Parti'nin ve MHP'nin parti teşkilatlarına "erken seçime hazır olun" talimatı verdiğine ilişkin haberlerin ardından CHP kanadından da Kılıçdaroğlu'nun ve Baykal'ın erken seçim ihtimalini kuvvetli bulduklarına ilişkin açıklamaları haberleri piyasalarda tedirginliğin vadesini uzatabilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.