Rusya Dışişleri Bakanı’ndan AB’ye ilişkilere son verme tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanı’ndan AB’ye ilişkilere son verme tehdidi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’ne (AB), Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar karşısında bütün ilişkilere son verme tehdidinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’ne (AB) Alexey Navalni davası üzerine Rusya’ya uygulanacak yaptırımlar karşısında bütün ilişkilere son verme tehdidinde bulundu.

Cuma sabahı Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan bir videoda, Sergey Lavrov’un AB ile ilişkileri durdurmaya hazır olduğunu belirttiği konuşmalar yer alıyor.

Rusya’nın AB ile ilişkileri koparmayı düşünüp düşünmediği sorusuna Rusya’nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Bazı hassas alanlar dahil olmak üzere ekonomimiz için risk yaratacak bazı sektörlere yaptırım uygulanması durumunda buna hazır olduğumuz gerçeğinden hareket ediyoruz” cevabını verdi.

Rus Dışişleri Bakanı, “Kendimizi küresel yaşamdan ayırmak istemiyoruz ancak bunu bekliyoruz. Eğer barış istiyorsanız aynı zamanda iyi savaşabilmelisiniz” diye de ekledi.

İlişkiler gerilmişti

2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi üzerine gerilen AB-Rusya ilişkileri, geçtiğimiz aylarda Rus muhalif lider Alexey Navalni’nin sinir gazıyla zehirlenmesi üzerine Almanya’da tedavi olması ve ülkesine geri döndüğünde Rus güvenlik birimleri tarafından tutuklanması ve cezaevine gönderilmesi ve tutukluluğa karşı polisin aşırı güç kullanımı üzerine daha da gerilmişti.

Protestolara katıldığı tespit edilen 3 AB diplomatının Rusya’dan sınırdışı edilmesi üzerine AB’de buna aynı şekilde karşılık vermiş ve Moskova’ya karşı ek yaptırımlar gündeme getirilmişti.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell geçtiğimiz haftalarda Moskova’ya bir ziyarette bulunurken, iki tarafta ziyaretin gergin geçtiğini söylemiş, Sergey Lavrov AB’nin güvenilir bir partner olmadığını söylemişti.

Josep Borrell ise AB Parlamentosu’nda yaptığı bir konuşmada ziyareti sırasında Rusya’nın AB’yi bölmek istediğinden emin olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.