SALDIRIYA SERT TEPKİ

SALDIRIYA SERT TEPKİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Camii'nde imama gerçekleştirilen bıçaklı saldırıyı kınadı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih Camii'nde imama gerçekleştirilen bıçaklı saldırı hakkında, “Eğer bu işin arkasında organize işler varsa, bu işlerin sahipleri bilsin ki bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür şuurludur ve birliktedir. Ümit ederiz ki bu saldırı sadece münferit bir saldırıdan ibaret olsun" dedi

 

Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Yaralı imamı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim şifalar versin. Rabbim beterinden de korusun" mesajlarını iletti. Erdoğan, doktorla da konuşarak imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

 

Hassas davranılmalı

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise İstanbul'da Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yönelik bıçaklı saldırıyı kınadı. Saldırının, Türkiye'nin birliği ve beraberliği konusunda daha hassas davranılması gerektiğini gösterdiğini aktaran Kurtulmuş, "Türkiye, geçmiş dönemlerde özellikle milletin ortak değerlerine saldırılar konusunda nice acı hatıraları yaşamış bir ülkedir. Birileri Türkiye'nin sesinin daha gür çıkmasını önlemek için Türkiye'de birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için milletin değerlerine saldırıyı kendileri için bir araç olarak kullanmışlardır. Ümit ederiz ki bu saldırı sadece münferit bir saldırıdan ibaret olsun.

Eğer bu işin arkasında birtakım organize işler varsa, bu işlerin sahipleri şunu iyi bilsinler ki; Türkiye birtakım organize işlerle karıştırılmak isteniyorsa, bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür, şuurludur ve birliktedir" diye konuştu.

 

 

Bu saldırıyı kınıyorum

 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum ise yaralanan imamı hastanede ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kurum, “Bu saldırıyı lanetliyorum, kınıyorum. İstanbul’umuzun her sokağında huzuru, mutluluğu hep birlikte kardeşçe yaşama hukukunu güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. İyi günde kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Akşam saatlerinde bu saldırı sebebi ile üzüldük. Üzüntümüzü paylaşmaya geldik. Hocamıza geçmiş olsun dileklerimiz ilettik. Çok şükür kendisi çok iyi. Tekrar İstanbul’umuza, tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diliyorum. Sayın cumhurbaşkanımız da hocamızın sağlık durumunu yakından takip ediyor. Çok şükür ikisi de sağlığına kavuşacak, hocalarımızdan bilgi aldık” ifadelerini kullandı.

 

 

Hayati tehlikeleri yok

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca paylaşımında, "İstanbul Fatih Camii imam hatibi Galip Usta hoca ve cami cemaatinden hafız Bilal Erdem dün akşam bıçaklı bir saldırıya uğradı. Kendilerine, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Üç yerinden yara alan Galip Usta hoca, Bezmiâlem Üniversitesi Hastanesinde olayın hemen akabinde ameliyata alınmıştır. Halen yoğun bakımdadır, yarın servise çıkarılması planlanmaktadır. Bir yerinden yara alan hafız Bilal Erdem’in tedavisi kaldırıldığı Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi cerrahi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Damarlarında zedelenme ve aktif kanaması bulunmuyor. İki hastamızın da durumunda hayati bir tehlike yok. Tedavilerini yakından takip ediyorum. Güven ve teslimiyet mekânı olan bir ibadethanede, bir camimizde yaşanan son derece üzücü olay sebebiyle tüm şiddet olaylarını kınamak, şiddete karşı tavır almak hepimizin boynunun borcudur. Hastalarımıza tekrar acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

SAĞLIK DURUMUNU TAKİP EDİYORUZ

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camisi imamı Galip Usta'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. İmamoğlu, Usta'nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Ziyaretin ardından konuşan İmamoğlu, "Fatih Camisi'nin kıymetli imamı saygıdeğer hocamızı ziyaret ettik. Allah korumuş çok haince bir saldırıya uğradı. Şükürler olsun bugün sağlığını oldukça iyi bir şekilde gördük. Kıymetli başhekimimizin de ifadeleriyle çok iyi durumda kendisi ama gerçekten haince bir saldırıya uğradı. Hem emniyet güçleri hem hukuki sürecin en şekilde yürütüldüğünü takip ediyorum" dedi. “İnşallah bir daha böyle saldırıların yaşanmasının hiçbir zaman ülkemizde gündem olmaz” diyen İmamoğlu, "Bize uygun şeyler değil. Caminin içinde bir saldırının olması ne kültürümüze ne inancımıza asla uygun bir durum değildir. Memleketimizin her insanını bu konuda hassas olduğunu hepimiz biliriz. Tekrar saldırıyı kınıyorum. Hocamızın ve yine bir başka hemşehrimizin sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Umut ederim en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve o güzel sesiyle Fatih Camisi'ndeki görevine geri döner. Kendisine şifa diliyorum" ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

 

 

 

 

SALDIRI KINANDI

 

Fatih Camii'nde yaşanan bıçaklı saldıranın ardından ibadet için camide toplanan cemaat de saldırıyı kınadı. Camide verilen vaazda, "Yapılan suikast sebebiyle çok üzgünüz. Gerçekten çok ayıp, çok çirkin bir davranış. Tüm gönlümle, kalbimle, protesto ediyor, lanetliyor, suçluların, yanlış yapanlar kimse cezasını önce devletimize sonra yüce Mevlamız Cenab-ı Hakk'a havale ediyorum. Biz işimize devam edeceğiz, doğru yolda din ve İslamı temsil etme, anlatma vazifemizi devam ettireceğiz" ifadeleri kullanıldı. Namaz kılmak için camiye gelen Mustafa Aysal ise "Yatsı namazından sonra olan bir hadisedir bu. Galip Hocamız beraber kendisiyle de okumuş olduğumuz bir kardeşimiz. Bu menfur saldırıdan dolayı hocamıza geçmiş olsun diyoruz. Allah'tan şifalar istiyoruz. Ülkemizi daha değişik yönlerden karıştırmak isteyenler de olabilir ama inşallah buna da müsaade edilmeyecek” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.