'Sayın Genel Başkan güven oyu tazelesin'

'Sayın Genel Başkan güven oyu tazelesin'
CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek, "Sayın Genel Başkan kurultayı toplamalı. Rahatsızlığı giderecek bir kişi vardır, Sayın Genel Başkan'ın imzasıdır. Sayın Genel Başkan böyle bir imzayı örgütünden esirgememelidir. Biz toplarız ama kendisinin çekin
CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek, kurultayı toplamak için "imza" sıkıntısı yaşanmayacağını, ancak doğru olanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplaması olduğunu söyledi. Kurultayda sorunların tartışılmasını ve yeni CHP'nin anlatılması gerektiğini ifade eden Şimşek, "Yeni arkadaşlar CHP dışından arkadaşlardır. Sayın Genel Başkan'ın yetki aldığı kurultaydaki CHP'nin genlerinden, DNA'sından gelen kadro değil" dedi.
 

'Sayın genel başkan güvenoyu tazelesin'

Kurultayda Kılıçdaroğlu'nun güvenoyu tazelemesini isteyen Şimşek, şöyle dedi:
"CHP Genel Başkanı seçildiğinde Kılıçdaroğlu'nun bugün konuştuklarıyla alakası yok. Bu anlamda örgütte, arkadaşlarımızda rahatsızlık duyuluyor. Bu rahatsızlığı giderecek bir kişi var. Sayın Genel Başkan'ın imzasıdır. Sayın Genel Başkan böyle bir imzayı örgütünden esirgememelidir. Sayın Genel Başkan kurultayı toplamalı. Biz toplarız ama kendisinin çekinmemesi gerekir. Sayın Genel Başkan'ın 'kişisel ihtiraslar' sözüne katılıyorum. Kişisel ihtiraslardan kaynaklanmıyor. Koltuk sevdalısı değiliz."
 

'Genel Başkan adaylığını koyar, başka adaylar çıkar ya da çıkmaz'

"Parçalı bulutlu olmaz. Sonuçları konuşalım" diye çağrıda bulunan Şimşek, "Genel Başkan adaylığını koyar, başka aday çıkar ya da çıkmaz, çıkarsa yarışır. Ben varım desin, geldim bana onay verin, anayasa yapılacak, bu anayasayı benim başkanlığımda gidilmesinde bana evet mi diyeceksin hayır mı diyeceksin, güvenoyu istesin. Çarşaf liste olmalı. Bu kez çarşaf liste sözünü yerine getirmeli. Biz imza toplarsak çarşaf liste olacak" dedi. "Parti yönetimi kurultay çağrısı yapmaz ise ne yaparsınız?" sorusuna da Şimşek, "Gereği yapılır. Başarılır. Ama gereği yapılır başarılamazsa da tarihe not düşülür" dedi.
 

'Fırsatçılık' yanıtı

Şimşek, isim vermeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın, "Fırsatçılık yapmaya kimsenin hakkı yok" sözüne de "Parti yönetici arkadaşlardan birisi 'çıkarcılık' yapıyor demiş. Biz referandumda partinin başarısı için çalışırken bazıları başka alanlarda geziyorlardı. O arkadaşı Ağustos ayında Bodrum tatiline giderken hatırlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.