Selami Değirmenci adaylığını açıkladı

Selami Değirmenci adaylığını açıkladı
Silivri’de partisinin ilçe örgüt toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci, “Aday adayıyım ancak diğer aday adayı arkadaşlarımıza da desteğimi esirgemeyeceğim” dedi.

CHP’nin bölgemizdeki ilk milletvekili aday adayı belli oldu

Selami Değirmenci adaylığını açıkladı

Silivri’de partisinin ilçe örgüt toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı  Selami Değirmenci, “Aday adayıyım ancak diğer aday adayı arkadaşlarımıza da desteğimi esirgemeyeceğim” dedi.

CHP Silivri İlçe Başkanlığı, olağan örgüt toplantısını İlçe Başkanı Selami Değirmenci'nin başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının sürpriz konuğu CHP eski İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak oldu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise Ankara'da toplantısı olduğu gerekçesiyle toplantıya katılmadı.

Ayrım yapmayacağım

Toplantıda Milletvekili aday adaylığını partililerine duyuran Değirmenci, "Aday adayıyım ancak diğer aday adayı arkadaşlarımıza da desteğimi esirgemeyeceğim. Daha öncekiler gibi dışlama, parti içerisinde sokmama gibi davranışlarımız olmadı, olmayacak, Herkesin dosyasını genel merkeze göndereceğiz, İlçe başkanı olarak da tam destek vereceğim, Ayırım yapmayacağım, Herkes gibi üzerime düşeni yapacağım, Bu yarışta ben de varım, Ama en az kendim kadar onlar içinde çalışmaya hazırım" dedi.

Cumhurbaşkanı, hükümetin tasdik memuru gibi

CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci yaptığı açılış konuşmasında hükümete de yüklendi. AK Parti iktidarını eleştiren Değirmenci, Cumhurbaşkanının da AK Parti hükümetine tasdik memurluğu yaptığını ifade etti. Değirmenci konuşmasında “Eylül başında bir referandum yaşadık, orda söylediklerimiz vardı.Bu referandum çok önemli,eğer burada başarılı olamazsak ,bundan sonra yapılacak seçimlerde genel başarıyı sağlayamazsak, ülkemizin geleceğinin karanlık olduğunu, Türkiye bir daha bundan sonra seçim yapılamayacağını söyledik, birinci etapta korktuğumuz başımıza geldi .Referandum sonucunda daha çok demokrasi, daha çok özgürlük diyen AKP’nin şu geçen iki ay içinde neler yaptığını hep birlikte gördünüz. Hakim ve Savcıların atamalarına bir bakın, hangi yöntemlerle nasıl seçildi, nasıl bir hakim ve savcılar yüksek kurulu oluşturuldu. Rektör atamalarına bir bakın. Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin tarafsız bir yöneticisi, tarafsız bir başkanı olması gerekirken, AKP’nin tasdik memuru gibi oraya atadığı rektörlerin haline bir bakın. Eşinin başı türbanlı olmayan, üniversitelerde sadece türban özgürlüğünden yana tavır koymayan hiç kimseyi rektör ataması yapmıyor. Yine daha fazla özgürlük diye diye üniversiteli gençlerimizin birkaç gündür nasıl bir muameleyle karşılaştığını hep birlikte gördük. Düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyen bu amaçla sadece kollarının altında sorunlarını belirttiklerini dosyaları taşıyan bu gençlerimize karşı polisimizin kullandığı acımasız yöntem hepimizin gelecekte ne duruma geleceğimizin en iyi göstergesidir.Nasıl bir korku imparatorluğu yaratıldığını ne yapılmak istendiğini ülkenin nasıl bir yönetim içine çekildiğini çok iyi görmekteyiz.Özgürlüklerden yana demokratik haklardan yana mücadele eden bu gençlere reva görülen davranış yine daha birkaç gün önce türban nedeniyle yürüyüş yapan gençlere asla uygulanmadı yanından bile geçmedi polisler ,onlara herhangi bir darp yapılmadı.Hatta biraz daha ileriye gideceğim PKK bayrakları açarak yürüyüş yapan göstericilere de polisin hiçbir dönem bu gençlere karşı uygulamış olduğu davranışı uyguladığını herhalde görmemişsinizdir.Bir kere daha diyoruz ki önümüzdeki seçim Türkiye’nin son şansı bu nedenle hepimiz üzerimize düşen görevi bütün sorumluluk bilinci ile yerine getirmek zorundayız. Aksi halde ondan sonra yapacak çok fazla şeyimiz kalmayacaktır” dedi.

Budak'tan 5 madde formülü

 Toplantının sürpriz konuğu olan CHP eski milletvekili Rıdvan Budak genel seçim sürecinde sıkı bir tempo ve program ile çalışılması gerektiğini vurguladı. Bu sürece ilişkin 5 maddelik bir formül geliştirdiğini ifade eden Budak şunları söyledi: “1, Evin içi barışık olacak. 2, ekonomik ve sosyal politikalar iyi anlatılacak. 3, sosyal devlet ve hukuk devleti topluma sözü verilecek. 4, siyaset yerleşecek. 5. Bütün bunları siyasetçiler yapacak. İlk olarak evin içi barışık olması lazım, Genel başkanımızın da dediği gibi kapınızın önü temiz olacak. Bir yarış yapılacaksa eşit şekilde yapılacak. Bütün bunları siyasetçiler yapacak dedik. Ama o siyasetçi de halkın içene inmesini bilecek. Bizim halkımızı dokunmak, sevgisini göstermek ister. Halkla yan yana olacaksın. Halkın içinde olacaksın. Evinin içi barış olacak ve kapının önü temiz olacak. Genel Başkanımızın bir sözü vardı ”Kavgalı eve kız vermezler.” Kendi içinde uyuşmazlık olamayacak yani laf çok denk düştüğü için söylüyorum. Evin içinde birlik ve beraberlik olması lazım. Ayrıca halkın içinde olacaksın. Bizim halkımız dokunmayı sever. Onlarla yan yana gelmek gerek. Siyasetin er meydanı ön seçimdir. Birilerinin eteklerine sarılmak değildir. Benim yine ilçemizden çıkacak bölge milletvekillerine bir tavsiyem olacak. Her ay bölge ilçe başkanlarıyla toplantı yapılsın. Yine her hafta bir ilçede toplantılar yapılsın. Seçimden seçime değil, Dört ayda bir, bir ilçenin yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları, İBB il genel ve belediye meclis üyeleriyle bir araya gelsin. Halk günleri yapılsın.”

 

Haber: Fatma Sarıbıyık


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.