Seviyorsan koltuğu bırak!

Seviyorsan koltuğu bırak!
Kavaklı'daki parti içi danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Karakaş’ın hedefinde Işıklar vardı. Karakaş; ‘Eğer Silivri'yi seviyorsa koltuğu bırakıp gitsin.’ dedi.

AK Parti'nin her ay gerçekleştirdiği parti içi danışma meclisi toplantısının bu ayki ayağı Kavaklı'da gerçekleştirildi. Kavaklı Düğün Salonun da yapılan toplantıya çok sayıda partili katıldı. Toplantıyı AK Parti Silivri İlçe Başkanı yönetti. Toplantıya Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de konuşmacı olarak katılım gösterdi. Yerel yönetimler ve Belediyecilik hakkında konuşan Bürge'yi, AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyeleri de dikkatle dinledi. Bürge konuşmasında yaşanan sel felaketi ve sonrasında Bayrampaşa Belediyesi olarak verdikleri desteği hatırlatarak "O sel de oluşan çamur deryalarının temizlenmesi için biz de ekiplerimizle seferber olduk. Biz buraya Silivri'de sizin çamurunuzu temizlemeye geldik. CHP'nin çamurunu temizlemeye değil. CHP'nin çamurunu temizlemeye bizim gücümüz yetmez" dedi.

Toplantı da Silivri Belediye Meclis Üyelerinden Yalçın Yönet ve İl Genel Meclis Üyelerinden Halit Girgin de konuşma yaptı.

 

"Ya kamera şakasıyla ya da holding patronuyla geldiler"

Karakaş genel seçimler nedeni ile çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizerken henüz ilçe başkanı atamasını yapmayan CHP'yi de eleştirdi. Karakaş konuşmasında "Kavaklı’da böylesine güzel kalabalığı toplamak herkesin işi değildir. Bu zor işi ancak AK Parti yapabilir. Bir çok siyasi parti genel seçimlere 4 ay kalmasına rağmen hala ışıklarını yakmamış, kapılarını açmamış ve 45 gün geçmesine rağmen hala ilçe başkanını atayaymış olmasına rağmen AK Parti dimdik ayakta. Türkiye’nin birinci partisi gibi Silivri’nin de birinci partisi olduğunu söylemek istiyorum. Biliyorsunuz ki 81 vilayetimizin 3215 ilçesinde AK Parti en büyük parti. Çünkü biz Türkiye’nin partisiyiz. AKP kurucusu bir holding yöneticisi değil. Bir gazete patronu değil. Türkiye’de illegal oluşumlar değil. 9 yıl önce millet tarafından kurulmuş ve büyütülmüştür" dedi.

 

Karakaş siyasi partilerin vasat durumda olduğunu söylediği konuşmasında "Türkiye’de adam gibi muhalefet yapan bir siyasi parti yok. Çünkü onların belediye başkanları ya kamera şakalarıyla gelmiş ya da holdingin yöneticisi olarak gelmişlerdir. Çıkmışlar hilal kart yapacağız diyorlar. Anlatıyorlar ama bu kartlara gerek yok ki. Bakın TC kimlik kartı. Bu kartın varsa hiçbir sosyal güvencin yoksa zaten 18 yaşına kadar devlet sana sahip çıkıyor. 65 yaş üstüysen zaten maaşın bağlanıyor. Evinde özürlün varsa bakım ücretin veriliyor. Hastaysan evine doktor gönderiyor. TC vatandaş olmaktan guru duyuyorsun. Başka kart aramaya gerek var mı?" dedi.

 

Eğer Silivri'yi seviyorsa koltuğu bırakıp gitsin

Karakaş konuşmasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı da hedef alarak eleştirdi. Silivri Belediyesinin mevcut yönetimini hizmet yapmamak ve dedikoduculukla suçlayan Karakaş “Silivri’mize 2 yıl içerisinde akılda kalmış yapılmış bir tane iş var mı? İş yapamayanlar ya yalan söylerler, ya dedikodu söylerler ya da iftira atarlar. Bugün Silivri’de bu yaşanıyor. 2011 yılında 5 bin ton asfalt döktüklerini söylüyorlar. Biz onarlın 20 katı tam 100.000 ton asfalt dökmüşüz. E biz belediyede miyiz? Muhalefet partisiyiz. Yanlışları görüp muhalefet yapma görevindeyiz. İş yapmadıkları gibi şu giderse bu olur, şu aday olursa böyle olur diye diye Silivri’nin 2 yılını çaldılar. 3 yılını daha çalacaklar. Ben buradan sesleniyorum. Eğer kendisi Silivri’yi seviyorsa, Silivri’ye hizmet etmek istiyorsa koltuğu bize bıraksın çekip gitsin." dedi.

 

"Ey mübarek bu ilçeyi karanlığa sen gömdün"

Işıklar'ın, belde belediyelerinin kapatılmasına ilişkin eleştirilerine de yanıt veren Karakaş, Türkiye'de kapatılan bütün beldelerde işler tıkırında yürüyor bir tek Silivri'de yürümüyor" diyerek Özcan Işıklar'ı süreci koordine edememekle suçladı. "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz." diyen Karakaş, "Beldeleri siz kapattınız diyorlar. Ey mübarek bir tek burada mı kapandı? Çevremizde gördüğümüzü bütün beldelerin çalışıyor iken Silivri’de herkesi merkeze toplayıp karanlığa gömdüler. Silivri sahipsiz değil. Silivri’nin sahibi AK Parti. Ne zaman bizden yardım isteseler taşın altına elimizi koyuyoruz. 2011 seçimleri yaklaşıyor. Karşımızda birçok siyasi parti var iken ciddi bir oy aldık. 2011 Haziran ayında AK Parti Silivri’de birinci parti çıkmazsa bu teşkilatın sorunudur. Birçok çalışma yapıyoruz. İş yapamadıkları için dedikodu yapıp insanların kafalarını karıştırıyorlar. Ben başbakanı seyretmekten yoruluyorum. Eğer içinizde bu sevgiyi hissediyorsanız artık durmak yok. Ben teşkilatıma sonuna kadar güveniyorum. Birinci parti çıkacağımıza buradan haykırmak istiyorum.” dedi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın konuşmasının ardından, toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge söz aldı. Bürge konuşmasında çok çarpıcı sözler söyledi.

 

CHP'nin çamurunu temizlemeye gücümüz yetmez

Silivri'de yaşanan sel felaketi ile ilgili konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge o günleri insani açıdan çok acı bir dönem olarak niteledi. Bürge konuşmasında sel felaketini hatırlatarak "Ben CHP’nin değil sizin çamurunuzu temizlemeye geldim. Çünkü onların çamurunu temizleyemeye bizim gücümüz yetmez. İnsani bir unsur olsun diye belediyeler arası hangi parti olursa olsun yardımlaşmanın ne demek olduğunu bilmek lazım. Nerede düşmüş varsa, yardıma ihtiyaç varsa gitmek adına geldim.” dedi.

 

"Trakyalılar motor gibiler"

Trakyalı olduğunu ifade eden Bürge, Trakyalıları BMC'nin zor çalışması ile ünlü motorlarına benzetti. 'Zor çalışırlar ama çalıştıkları zaman onları kimse durduramaz' diyen Bürge şöyle konuştu. "AK Parti yeni kurulduğu zaman Bülent Ecevit “Bunlara oy vermeyin. Bunlara oy verirseniz bir daha gitmezler demişti. Ben şimdi önce Allah için bir de rahmetli Ecevit’in sözünü doğrulamak için çalışıyorum. Bakın Fatih Altaylı da ne güzel söylüyor. Diyor ki %50'leri geçer bunlar. Evet geçeceğiz. İnat kırılıyor. Trakya’da çünkü CHP’liğe karşı bir inat var. Ben de bir Kırklareli Trakya çocuğu olarak bu bölgemizin insanları bildiğim için onları BMC motoruna benzetiyorum. BMC motorunun çalışması çok zordur. Ama birde çalışırsa onu kimse durduramaz. Tadına erdikçe o BMC motorunun farkına varacağız." dedi. 

 

"Maskeleri artık düşüyor"

"Bakın Atatürk’ün Selanik’te deki doğduğu evi ilk defa başbakan sıfatıyla Recep Tayip Erdoğan ziyaret etmiştir. Ve belki bana inanmayacaksınız ama başka başbakan yok. Bunlar bizi kandırdılar mı sizce? Hala kandırmaya devam edemeyecekler çünkü maske düşüyor. Sırbistan, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Karadağ’ı 6 yıldan beri ramazan ayında geziyoruz. Ama yeryüzünde bütün insanların anası Hava, Babası Adem’dir. Ben gittiğim yerlerde hep bunu söylüyorum. Ölmeden önce bizleri bir çorbayla da olsa hatırlayan var diyerek mutluklarını gösteriyorlar. Hedefe varmayan mızrak utansın. Oyunu AK Parti’ye at. Çıkmazsa sandık utansın."

Toplantının sonunda AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’ye Silivri yoğurdu ile çiçek hediye etti.

Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.