“Stajyer olarak gittim PM üyesi oldum“

“Stajyer olarak gittim PM üyesi oldum“
CHP kurultayında seçilen PM üyelerinin en merak edilenlerinden biri Doğa Çiğdemoğlu’ydu. PM’nin en genç üyesi olan Çiğdemoğlu, öğrenciliği sırasında 1 ay CHP’de staj yapmış. Parlak bir eğitime sahip olan genç politikacı “CHP’ye enerjim ve motivasyonumla k
CHP’nin 15. Olağanüstü Kurultay’ında parti meclisine en genç kurmayı Doğa Çiğdemoğlu, partiyle nasıl bağlantı kurduğunu ve yapmak istediklerini  anlattı. İşte CHP’nin taze kanı Doğa Çiğdemoğlu’nun hedefleri:

ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM: Tarsus Amerikan Koleji Türkiye’de bir ekol olduğu için lise eğitimimi orada almayı istedim. Çünkü TAK gençlere sadece iyi bir eğitim vermekle kalmıyor, aynı zamanda gençleri hayata da hazırlıyor. Lise bittikten sonra yurt dışına gittim. The George Washington University’de Uluslararası İlişkiler, çatışma ve güvenlik konusunda eğitim gördüm. Kings College London’da da geçen yıl uluslararası barış ve güvenlik konusunda yüksek lisansımı bitirdim. 1 yıldır Türkiye’deyim. Ankara’ya ve hızlı tempoya alışmaya çalışıyorum.

TERÖR EĞİTİMİ: Yüksek lisansımda tez konum terördü. Bu sebepten dolayı da medya partideki konumumu terör uzmanı olarak yazdılar. Şu zamana kadar kendimi uluslararası ilişkiler, güvenlik ve terör eğitimlerini tamamlamak üzere yetiştirmeye çalıştım. Ama bir etiketin kimseye kolay kolay verilmesini doğru bulmuyorum. Türkiye’de çok değerli terör uzmanları var, ömürlerini bu konuda harcamış insanlar var. Yine aynı şekilde dünyada da bu konuda çok iyi örnekler var. Bu sebeple ben kendimi şu anda terör uzmanı olarak değerlendirmiyorum ama tabii ki uzmanlaşmak istiyorum. Çünkü terör üzerine yazıp çizmeyi seviyorum, eğitimimi o yönde devam ettirmeyi de çok istiyorum.

İLK STAJIM CHP’DE: Siyaset benim için bir araç. Çünkü benim bir hayalim var. Türkiye’ye daha iyi bir şeyler yapma hayali. Bunun için CHP’yi kendime fırsat olarak buldum. Çünkü CHP gençlere ve kadınlara bu açılımı ciddi anlamda yapıyor. Üniversiteye başladığımda CHP’de 1 ay staj yapmıştım. Bihlun Tamaylıgil’in yanındaydım. CHP’ye girmek için kapıyı çalan ben oldum. Staj yapmak istediğimde kimse beni durdurmadı. Liseden sonra uzun yıllar yurt dışında olduğum için sadece yaz tatillerinde Türkiye’ye geliyordum, o da stajla geçiyordu. CHP’deki staj da bunlardan biriydi. Kısa süreli de olsa siyasi havayı koklamış oldum hem de kendimi bir nevi geliştirmiş oldum. Geçen yıl İstanbul’da Gürsel Tekin’le tanışmıştım. Gürsel Bey’in makamı her zaman herkese açıktır. Parti üyeleriyle görüşmeye gittiğimde onlara “Ben bu yönde eğitim aldım, terör ve güvenlik konularına eğilimim var, kendimi de geliştirip partiye yararlı olmak istiyorum. CHP benim prensip ve ideolojilerime yakın bulduğum bir parti. Eğer bana şans verirseniz size ve Türkiye’ye yararlı olmak istiyorum” dedim. Parti üyeleri de terörün zaten Türkiye’nin kanayan yarası olduğu için onlara yararlı olabileceğim kanısına kapılmışlardır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beni bu göreve layık gördüğü için bundan gurur duyuyorum.

KILÇDAROĞLU İYİ KALPLİ: Kılıçdaroğlu ile kurultaydan sonra sadece bir kere görüşebildim yoğunluğundan dolayı. Ama kendisi çok dostane, iyi kalpli ve sıcakkanlı bir insan. Bana “kardeşimiz, arkadaşımız, geleceğimiz” olarak yaklaşıyor ve beni de bu göreve layık gördüğü için bundan gurur duyuyorum. Ben 8 yıldır yurt dışında olmama rağmen Türkiye’nin gündemini ve sorunlarını sık sık takip etmeye çalıştım. Aldığım eğitimi de harmanlayarak CHP’ye 25 yaşında genç bir kadın ve taze kan olarak geldim. Türkiye terör konusunda duymadığı şeyleri duyacak, hazırlıklarımı partiyle paylaşınca bunlardan haberdar olunacak.

‘Babamla farklı partideniz ama saygı duyuyorum’

*Babam Gürbüz Çiğdemoğlu Hak ve Eşitlik Partisi’nin kurucu listesinde. Tercihimin CHP’den yana olması aramızda herhangibir sorun yaratmadı. Onunla siyasi anlamda herhangibir çatışmamız yok. Ben zaten CHP kültüründe yetişmiş, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir aile de yetiştim. Babamın tercih ettiği parti dahil Türkiye’deki her partinin ideolojisine saygı duyuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.