Süheyl Batum'dan tartışılacak sözler

Süheyl Batum'dan tartışılacak sözler
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Silivri'deki CHP'li vekillerin tutukluluğuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ı suçladı ve "arkadaşlarımızı rehin tutuyorlar" dedi.

CHP Eskişehir İl binasında basın toplantısı düzenleyen Süheyl Batum, Sivas'ta ilk defa bir valinin anma törenlerine hayır dediğini belirterek şunları söyledi:

"Sivas'tan buraya geldim. İlk defa Recep Tayyip hükümetinin valisi anma törenine 'hayır' diyor. 'Oraya gidemezsiniz, sadece meydanda oturur ve anma yapamazsınız, oraya bir şey koyamazsınız' diyor. O aileler 18 yıl önce yakılan sanatçıların yakıldığı bir yerde, dünyada bunun örnekleri var, bir utanç müzesi yapılır, bir insanlık anıtı yapılır. Ama Sivas halkını rencide etmeden tabii ki. Nasıl olur böyle bir şey 'hayır' diyorlar. 'Bilim ve kültür merkezi' olacak diyorlar. Bir liste geliyor. 33 tane diri diri yakılanların yanında o listede o olaylara karıştığı iddia edilen iki kişi daha var. Vali bunun ardından 'anma yok ancak gidersiniz uzakta yaparsınız' diyor. İşte bu anlayış parlamentoda Recep Tayyip hükümetinin ve tamamıyla ona bağlı 327 kişinin anlayışı olan bir anlayış. Biz bu zihniyete karşıyız."

Neden yemin etmediler?

TBMM'de neden yemin etmedikleri konusunda da açıklamada bulunan Butum şöyle devam etti: "Biz 3,5 yıl kimseyi tutuklu tutamazsınız diyoruz. Biz bu zihniyete, buna hukukta bir çare bulamadık. Bizim yemin etmememiz bir vicdan, bir insanlık, ahlak meselesi olarak gördüğümüz içindir. Yemin etmemem sorunu bir insanlık sorunu, bir vicdan sorunu bir ahlak sorunudur. İnsanlar 3,5 yıl bir hücrede kalamaz."

Rehin tutuyorlar

Meclis'te AK Partili milletvekillerinin hiçbir çözüm üretmeyeceklerini, tutuklu olan CHP milletvekillerinin rehin tutulduklarını öne süren Süheyl Batum daha sonra şöyle konuştu:

"327 kişi biat etmiş, biatın dışında hiçbir çözüm üretmeyecek. Bir daha mı anlatacağız. 35 kere de anlattık. Bu AKP hükümeti milletvekilleri bir şeyi 36 kere anlatmazsan anlamazlar mı? Bir sorunları var herhalde. AKP'nin biat etmiş 327 kişisine değil, onların başı olan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatmamız lazım. Bir tek onun anlaması lazım. Çünkü o bir tek onlara anlatabilir. Anlamıyor, anlamazlıktan geliyor. Peki neden böyle yapıyor. Çok açık, teşbihte hata olmaz. Bakın bir bankaya girseler üç kişiyi rehin alırlar ve derler ki 'şimdi seni rehin aldık bir araba istiyoruz, sonra paraları istiyoruz, havaalanına bir uçak istiyoruz' derler.

Recep Tayyip Erdoğan bir yerlerden talimat aldı nereden bilinir. Dendi ki 'anayasayı değiştiriyorsun, buradaki ilk 4 maddeyi değiştiriyorsun, Kürt devletini kuracağız, bizim çıkarlarımız için lazım. Hadi gelin şimdi toptancı sözleşme yapalım. Gelin bir anayasa yapalım başkanlık sistemi olsun, senin işine geldi mi oldu. İlk 4 maddeyi kaldıralım, bir de özerklik getirelim. İşte bunların hepsini bir araya getirelim, biz onun altını doldururuz.' Yeni anayasa ile örtüştürecekler. Rehin almanın da nedeni budur. Bizi işin içine çekmek için arkadaşlarımız rehin tutuluyor. Denecek ki, 'arkadaşlar bunları kurtarmak mı istiyorsunuz? Gelin hepsine birden çözüm bulalım. Son günlerde yayınlanan raporlar, Karayılan'ın açıkça ulu orta yaptığı açıklamalar bundandır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.