Tamaylıgil Başbakan'a yüklendi

Tamaylıgil Başbakan'a yüklendi
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş CHP iktidarları dönemine yönelik sözlerine tepki göstererek, "15 sene önceye gider, Sayın Başbakan'ın değerlendirme ve sözlerini şöyle bir gözden geçirirsek, 'çıkarttım' denile
 Kurultayın ardından yeniden belirlenen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), bugün ilk toplantısını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrası kurul gündemine ilişkin açıklamayı CHP'nin çiçeği burnunda yeni Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil yaptı. İlk toplantısında oldukça heyecanlı olduğu görülen Tamaylıgil, basın mensuplarıyla tek tek tokalaştı Tamaylıgil, bugünkü toplantıda siyasi gelişmeler ve örgüt çalışmalarını ele aldıklarını kaydetti.

Bugün Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 91. yılı olduğunu anımsatan Tamaylıgil, "Bugünü bayram havasında kutlamamız gerekirken, yasaklarla işleyen sürece tanık olduk. 2011 yılında CHP'nin iktidarında, halkın iktidarında Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıldönümünü büyük bir coşku ile tüm Ankaralılarla birlikte kutlayacağız" dedi.

Genel başkan yardımcılarının hedef programlarını her ay kurul gündemine sunacaklarını belirten Tamaylıgil, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye polisin müdahale etmesini de sert bir dille eleştirdi. Tamaylıgil, "Gençlerimiz, hak arayan, demokrasi, özgürlük ve düşünce paylaşımı için mücadele eden bir bilince coplarla cevap veren iktidar yönetimi altındaki uygulamaları kınıyoruz. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Özgürlükler içerisinde aranan hakları, hiçbir copun durduramayacağına inanıyoruz. Şunu görüyoruz ki; AK Parti iktidarı kendi uygulamaları ve kendi istekleri dışında hareket eden her türlü bilince karşı onları bertaraf etme yöntemlerini ortaya koymaktadır. Bu son uygulama da bunun bir örneğidir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamaylıgil, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü bütçe konuşmasında CHP'nin geçmişteki iktidarlarına yönelik eleştirilerini ve Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin kaynağına ilişkin açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan'ın 2003 yılında bir açıklaması olmuştu 'Kaynak Türkiye'dir' diye. Kaynak Türkiye'dir, Türkiye'nin kaynakları vardır. Ama kaynağın ne olduğu değil, kaynağın doğru, dürüst ve bilinçli bir şekilde idare edilmesidir. Bunu bir şekilde gerçekleştirmek iktidarın görevidir. Geçmişteki söylemlerine geldiğiniz zaman, o günlerin gerçeği ve o günlerdeki dünyada yaşanan gerçekleri unutmayın. O günlerde Kıbrıs'a sahip çıkan bir Türkiye'nin yaşadığı dönemin gerçeklerini dikkate almadan konuşmak olabilir, bu Başbakan'ın kendi konuşma tarzıdır. Ama ben şunu söylemek istiyorum. 15 sene önceye gider, Sayın Başbakan'ın değerlendirme ve sözlerini şöyle bir gözden geçirirsek, 'çıkarttım' denilen gömleğin sonrasında gelinenin ne olduğunu da çok net görürüz. O yüzden siyasetin seviyesini, halkın bizden beklediği söylemi bugünün gerçekleriyle ortaya koymakta yarar vardır. Bir konuşmayı yaparken de bu özü kaçırmamak lazımdır, halk bizden çözüm bekliyor."
Başbakan Erdoğan'ın bütçe konuşmasındaki "Ortaya yeni bir şey çıktı 'Kaynak Kemal' diye. Acaba Sayın Genel Başkan'ın adı o zaman farklı mıydı? Acaba Sayın Genel Başkan'ın adı Hıdır' mıydı Kemal miydi?" sözleriyle gündeme gelen isim tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine ise Tamaylıgil, her ismin değerli olduğunu söyledi. Tamaylıgil, "Bu noktada o isimlerin değerini taşımaktan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her zaman gurur duymuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Kürtçülüğün karşısındayım, ama Türkçülüğün de karşısındayım" sözlerinin anımsatılması üzerine Tamaylıgil, "CHP'nin programında ve her zamanki söylemlerinde CHP'nin, devletin etnik kör olması gerektiğini ve vatandaşına sosyal demokrasinin temel ilkesi olan insan başlığında yaklaşması gerektiğini dün de söyledi, bugün de söyledi, bundan sonra da söyleyecek. Herkesin etnik kimliği şerefidir. Biz hem etnik kimliğine, hem inancına tüm saygılı yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Ama sosyal demokrasinin de gerçeği olarak insana hizmet etmek, insan için siyaset yapmak önceliğimizdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.