Taşlar yerinden OYNAYACAK…!

Taşlar yerinden OYNAYACAK…!
10 Ocak’a kadar İstifa “Tavsiyesi”......CHP MERKEZ Yürütme Kurulu’nun önceki akşam aldığı karar, parti örgütlerinde hem şok etkisi yarattı. Hem de hareketlenmeye neden oldu.
10 Ocak’a kadar İstifa “Tavsiyesi”
CHP MERKEZ Yürütme Kurulu’nun önceki akşam aldığı karar, parti örgütlerinde hem şok etkisi yarattı. Hem de hareketlenmeye neden oldu. CHP Genel sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP MYK’nın seçimlere yönelik bir tavsiye kararı aldığını açıklayarak, "Önümüzdeki seçimlerde milletvekilliği adaylığını düşünen örgütümüzün değerli il başkanı, ilçe başkanları ve il, ilçe yönetim kurullarındaki arkadaşlarımızın 10 Ocak 2011 tarihine kadar istifalarının gerçekleşmesini ve bu yönde Genel Merkezimize başvurularının yapılmasını tavsiye kararı olarak aldık. İnanıyoruz ki artık CHP, halkın iktidarını kurmaya doğru emin adımlarla ve güçlü bir çalışma temposuyla başlamıştır" diye konuştu.
 
Ortalık karışacak
Kararın açıklanmasından sonra gözler bölgemizde daha önceden de siyaset kulislerinde aday adaylıkları gündeme gelen CHP’li başkan ve yöneticilere çevrildi. Parti yöneticileri alınan kararı ve uygulama sürecini değerlendirmeye çalışırken, kimi ilçelerde ortaya atılan aday adaylığı söylentileri ve son durumu sizler için derledik. Buna göre CHP’nin bölgemizdeki ilçelerde durumları şöyle:
Silivri:
İlçe Başkanı Selami Değirmenci anımsanacağı gibi geçen yılın son örgüt toplantısında 2011 Genel seçimlerinde aday adayı olacağını ilan etmişti. Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise adaylık ile ilgili olarak “Piyango bileti almayana ikramiye çıkmaz. Aday olacaklar ortaya çıkmalıdır” yorumunu yapmıştı. CHP’de siyasetin yoğun yaşandığı bir yer olan Silivri’de ilçe yönetiminden başak aday olmadığı söylense de aday sayısının belediye meclsi üyeleri de göz önüne alınırsa fazla olacağı söyleniyor.
Çatalca:
Kapalı bir kutu olan ama siyaset dinamikleri çok hareketli bu ilçede de Başkan Süleyman Kolcuoğlu’nun da adaylığı düşündüğü öne sürülüyor. Belediye Başkanı Cem Kara’nın ise böyle bir niyetinin olmadığı kaydediliyor.
Büyükçekmece:
İlçede siyaset yapanlar arasında kimse ser verip sır vermezken, İlçe Başkanı Erol Şahin’in adaylık için zemin yokladığı kulislerde konuşuluyor. Yönetimde de aday adaylığı için istifalar olabileceği belirtiliyor. Adı sürekli milletvekili adaylığı ile gündeme gelen Başkan Dr.Hasan Akgün’ün kararının da belirleyeceği olacağı belirtiliyor.
Beylikdüzü:
Bölgemizde ismi üzerinde en çok konuşulan ve milletvekilliği adaylığı için adı sıklıkla gündeme gelen ilçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, partinin aldığı bu “Tavsiye” kararı sonrasında ne yapacağı da merakla bekleniyor. Yönetimden de adaylık düşünenlerin olduğ söyleniyor.
Esenyurt:
İlçede halen başkanlık görevini sürdüren Kemal Deniz Bozkurt’un da adaylık için  harekete geçebileceği belirtiliyor.
Avcılar:
CHP’de siyasetin en sıcak yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar’da ilçe başkanının ismi adaylar arasında yer alırken, “Afiş Krizi” sonrasında disipline verilen Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin de tavrının belirleyici olacağı kaydediliyor.
Yanıt Bekleyen soru
Öte yandan bölgemiz CHP ilçe merkezlerinde bu hareketlenmeler yaşanırken, diğer yandan parti yönetiminin aldığı kararın eksik olduğu yorumları da yapılıyor. Bilindiği gibi adı geçen ilçelerin büyük çoğunluğunda CHP’li belediye başkan ve meclis üyeleri iktidarda bulunuyor. Beylikdüzü’nde de meclis çoğunluğu CHP’nin elinde. MYK’nın aldığı il,ilçe başkan ve yöneticilerinin görevlerinden ayrılma “Tavsiyesi”nin Belediye Başkanı, belediye ve il genel meclisi üyelerini kapsayıp kapsamadığı da tartışılıyor. CHP’li yöneticiler, MYK’nın kararının belediyeler içinde geçerli olduğu görüşünü savunuyorlar. Görünen odur ki 12 Haziran Genel seçimleri öncesinde “Seçim Ateşi” önce CHP ocağına düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.