Tekin'den Başbakan'a sert tepki

Tekin'den Başbakan'a sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

Tekin, "Yolsuzluklar, usulsüzlükler, hukuksuzluklardan bile yüzü kızarmayan Başbakan'ın, kendi yüzsüzlüğünü gözlerden gizlemek için, kim olursa olsun herkes hesabını versin diyen, hesabını verememiş hiçbir kimseyi de yanına yaklaştırmayan Sayın Genel Başkanımızı eleştirmeye kalkışması yüzsüzlükten öte haddini bilmezliktir" dedi.
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ı "AKP derin devletinin mimarı" olarak nitelendiren Tekin, "Başbakan Erdoğan, korku imparatorluğunun yarattığı baskıcı, otoriter havayı bir kez daha kamuoyuna yansıtmaya çalıştı ve bu nedenle de ağzına geleni söyledi. Çünkü, Başbakan köşeye sıkıştı. Saldırganlığı bundan" dedi.

İç ve dış kamuoyunun Başbakan'ın yolsuzluk yapanlara verdiği desteği iyi bildiğini savunan Tekin, şöyle dedi:
"Başbakan da bunu çok iyi bildiği için başta anamuhalefet olmak üzere, muhalefet partilerinin genel başkanlarıyla televizyon programlarına çıkıp soruları yanıtlayamıyor. Yolsuzluklar, usulsüzlükler, hukuksuzluklardan bile yüzü kızarmayan Başbakan'ın, kendi yüzsüzlüğünü gözlerden gizlemek için, kim olursa olsun herkes hesabını versin diyen, hesabını verememiş hiçbir kimseyi de yanına yaklaştırmayan Sayın Genel Başkanımızı eleştirmeye kalkışması yüzsüzlükten öte haddini bilmezliktir."


"Başbakan ilk seçimde sandığa gömülecek"

Başbakan'ın "candaş medya"dan bahsetmesini de eleştiren Tekin, şöyle devam etti:
"Önce ağzını kırk tas su ile yıkasın, sonra basın özgürlüğünden bahsetsin, yandaş medya, candaş medya desin. Şimdi soruyorum, bu Başbakan değil mi kamu bankalarının parasıyla damadına kıyak yapan ve bir medya grubunun tepesine yandaşını yerleştiren, bu Başbakan ve AKP Hükümeti değil mi, ağır vergi cezalarıyla medya patronlarını canından bezdiren ve kulvar değiştirmeye zorlayan? Medya patronlarını tehdit ederek, gazete yöneticilerinin, köşe yazarlarının parasını sen veriyorsun, söyle dediğini yapsınlar diyen bu Başbakandan başkası mı? Gazetecileri soru soramaz hale getiren, normal soru sormaya kalkışanları işinden attıran ve başbakanlığa sokturmayan bu Başbakan değil mi?"

Başbakan'ın "halkın haber alma hakkına, çoğulculuğa, çoksesliliğe, meslek ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine saygılı basın mensuplarını" hedef almasının, özgür basından duyduğu rahatsızlığı gösterdiğini ileri süren Tekin, "Ama korkunun ecele faydası yoktur. Başbakan battığı yolsuzluk çukurundan çıkamayacak ve halkın kabaran öfkesinden kendisini kurtaramayacak, yapılacak ilk seçimde sandığa gömülecek ve hesabını çok korktuğu yargıya verecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.