‘Ulusal kurtuluş hareketi başlatalım’

‘Ulusal kurtuluş hareketi başlatalım’
CHP lideri ‘İşsizlik Kader Değildir’ mitinginde halka çağrı yaptı

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKPye karşı halkı birlikte mücadeleye çağırdı. Adanada on binlerce kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Çiftçiyi, işsizi, emekliyi, esnafı, sanatkârı, sanayiciyi bekliyorum. Yurt sevgisi taşıyanlara sesleniyorum. Gelin, beraber yola çıkalım, mücadelemizi yapalım. Yeniden bir ulusal kurtuluş hareketini başlatalımdedi.

İşsizlik Kader Değildirisimli mitinge katılmak üzere genel başkan yardımcıları ve kurmaylarıyla birlikte uçakla Adanaya gelen Kılıçdaroğlu, mitingin düzenleneceği meydana gitmeden önce kent içinde esnafı ziyaret etti. Yeni CHP şarkılarının çalındığı parti otobüsüyle D-400 Karayolu ve İstiklal Caddesi üzerinde kendisini bekleyen yurttaşların elini sıkan Kılıçdaroğlu, kendisine uzatılan küçük çocukları kucaklayıp öptü. Emniyet güçlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemi dikkat çekerken Kılıçdaroğlu kendisiyle aynı adı taşıyan Kemal Oto Galerisini ziyaret edip sorunlarını dinledi. Burada kendisine uzatılan güvercinleri havaya uçuran Kılıçdaroğlu, daha sonra Selahattin Soytekin isimli esnafa ait çay ocağında Gürsel Tekin ve esnafla birlikte çay içti.

Mitingin gerçekleştirildiği Uğur Mumcu Meydanına kalabalık dolayısıyla güçlükle giren Kılıçdaroğlu Adana Demirspor ve Adanaspor atkısı taktı. Miting meydanını ağzına dek dolduran ve hep bir ağızdan ıslık çalan on binlerce yurttaşı selamlayan Kılıçdaroğlu,Başbakan Kemalsloganlarıyla karşılandı. Nâzım Hikmet şiirlerinden mısralar okuyan ve kendisine uzatılan kasketi takan Kılıçdaroğlu, AKPye sert eleştiriler yöneltti. AKPnin sanal gündemler yaratarak, işsizlik, yoksulluk, açlık ve yolsuzluk gibi ana sorunları unutturmaya çalıştığını bildiren Kılıçdaroğlu, herkesi AKPnin bu oyununa karşı uyanık olmaya çağırdı. İşsizliğin çok büyük bir sorun olduğunu, Adanada çok ciddi işsizlik yaşandığını anlatan Kılıçdaroğlu, AKPnin oyununa karşı alanlara çıktık. Neden Adana? Çünkü Adana tüm Türkiyedir. Burası Siirt'tir, Mersindir, Bitlistir. Adanada fabrikalar kapatıldı, üreticiler üretimden uzaklaştırıldı. Bunun hesabını sormaya geldikdiye konuştu.

Başbakan Erdoğana, Recep Beydiye seslenen Kılıçardoğlu, AKPnin 8 yıllık iktidarında işsizliğin çözülemediğini vurguladı. Erdoğan’ın,Ülke güllük gülistanlıkdediğini anımsatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Madem ülke güllük gülistanlık, damadına sorsun bakalım, başında bulunduğu gazetede yüzden fazla gazeteci işten atıldı. İşsizliği biz çözeceğiz. Nasıl çözeceğiz? Ekonomi sıcak para spekülatörlerine teslim edilmeyecek, ülkede üretim olacak, istihdam yaratılacak. Başbakanda biraz insan sevgisi olsa bu bereketli topraklarda pamuk üretilemez hale getirilirken Yunanistandan pamuk, dışarıdan mısır, kurbanlık hayvan getirmez. Türkiye üreten ülke olacak, fabrikaların bacaları tütecek. AKP işsizliği düşünmüyor. Ülkenin üretim, istihdam, tarım politikaları yok. Halkı düşünmüyorlar. Yandaşlarını düşünüyorlar. Nasıl köşeyi döndüreceklerini düşünüyorlar.

CHP iktidarında kamuda taşeronu kaldıracakları sözünü veren Kılıçdaroğlu, herkesin kadrolu ve sendikalı olacağını kaydetti. Bu konuda kendisine kaynak sorulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiyede kaynak var. Yandaşa kaynak var da niye yurttaşa yok?deyince miting meydanını dolduran kalabalık AKPyi yuhaladı. Türkiyeyi gezeceğini, 81 ile gideceğini duyuran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Çiftçiyi, işsizi, emekliyi, esnafı, sanatkârı, sanayiciyi bekliyorum. Yurt sevgisi taşıyanlara sesleniyorum. Gelin, beraber yola çıkalım, mücadelemizi yapalım. Yeniden bir ulusal kurtuluş hareketini başlatalım. Dedelerimiz savaş meydanlarında bu zaferi kazandılar. Savaş meydanlarında kazanılan zafer, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça bizim sorunumuz çözülmez dediler. Gelin, beraber mücadeleyi yapalım, demokrasiyi, özgürlükleri yeniden inşa edelim.

Kılıçdaroğlu daha sonra ocak ayında öldürülen eski Seyhan Belediyesi Başkanı ve Anakent Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.