‘Uzlaşı ve diyalog önemlidir, bilirim’

‘Uzlaşı ve diyalog önemlidir, bilirim’
CEMİL ÇİÇEK: BEN 68 KUŞAĞIYIM

© Çiçek, “Biz 68 kuşağıyız. Geçmişte kavga ettiklerimizle, konuşma noktasına geldiğimizde kendilerini sayarız. ‘Niye kavga etmişiz, keşke konuşsaydık’ deriz. Siyasi kariyerimde bu ilkeye hep önem verdim” değerlendirmesini yaptı.

TBMM Başkanlığına adaylığını koyan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ismi etrafında ortaya çıkan geniş uzlaşı konusunda, Ben 68 kuşağıyım. Hep sorunların uzlaşıyla çözülmesi gerektiğini, konuşmanın, diyaloğun önemini savunmuş bir kişiyimdeğerlendirmesini yaptı.

Çiçek, Cumhuriyete yaptığı değerlendirmede adaylığının ana muhalefet partisi CHP dahil kamuoyundan genel kabul görmesi konusunda görüşünü şöyle dile getirdi:

Kendi hayatımda izlediğim tavrı siyasete de yansıtmaya hep özen gösterdim. Biz 68 kuşağıyız. Meseleleri konuşarak, diyalogla çözmenin gereğini o günlerden biliyorum. Siyasi kariyerimde bu ilkeye hep önem verdim. Bundan sonra da tüm meselelerimizin uzlaşarak çözülmesinden yanayım. CHPnin şahsıma gösterdiği yaklaşımını da son derece nazik bir tutum olarak görüyorum.

Çiçek, tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda da çözümün Meclis çatısı altında bulunması gerektiği çağrısı yaptı.

Çözüm Meclis’te

Çiçek, Adaylığımı koyar koymaz yeni bir sayfa açalım çağrısı yaptım. Hem CHPnin hem de BDPnin Meclise gelmelerini bekliyorum. Çözüm yeri Meclistirdiye konuştu.

‘Sözleriiyi okunmalı’

CHP ve BDPnin Başbakana yönelttikleri Tutuklu vekillerin durumu hakkında çözüm yönünde güçlü bir siyasi irade ortaya koysun, Meclise gelelimçağrısına da yanıt veren Çiçek, Başbakanımız aslında bu iradeyi net biçimde ortaya koymuş durumda. Diyor ki, Vatandaş bize sorunları çözme yetkisi verdi. Gelin Meclise, verin önerinizi. Sorunları birlikte çözelimDaha ne desin? Sözlerinin satır araları iyi okunmalı. Bu sistemin işlemesi için ana muhalefet partisine de önemli sorumluluk düşer. Dışarıda, uzakta kalarak memleketin sorunlarını çözemeyiz. Meclis çatısı altında birlikte çözümler ürütmeliyizdiye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.