Vekiller ‘ortadirek’ çıktı

Vekiller ‘ortadirek’ çıktı
TBMM’ye kayıt yaptıranlardan sadece 4 milletvekili 800 TL’lik 22 ayar altın rozet siparişi verdi.Mazbatalarını alan vekillerin TBMM’ye kayıt işlemleri sürüyor.

24. dönem parlamenterlerinden bugüne kadar kayıt işlemlerini tamamlayanlardan sadece 4 isim, 800 TL’lik 22 ayar altın rozet siparişi verdi. AK Partili Muammer Güler, Zirver Özdemir, Mehmet Akyürek ve MHP’li Hasan Hüseyin Türkoğlu dışındaki diğer tüm vekiller “altın kaplama” 60 TL’lik ortadirek rozetini tercih ettiler.

Önümüzdeki hafta yapılacak yemin töreni öncesi Meclis şeref holünde kayıt telaşına düşen vekillerin yoğunluğu giderek artarken, dün kayıtlarını yaptıran isimler arasında Ak Parti’den Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Köksal Toptan, Haluk İpek, Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Necati Çetinkaya, Cahit Bağcı, Mehmet Emin Dindar, Ahmet İyimaya, Hüseyin Üzülmez, Oğuz Kaan Köksal, CHP’den Doğan Şafak, Sinan Aygün, Adnan Keskin, MHP’den Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Eskişehir Milletvekili Ruhsal Demirel, Ali Uzunırmak yer aldı. Devlet Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan kaydını yaptırırken, CHP’li Aygün Meclise geldi. Sinan Aygün ile birbirlerine sarılan Çağlayan, bir tarafına Ak Parti Konya Milletvekili, eski Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez’i, diğer tarafına da Sinan Aygün’ü alarak birlikte gazetecilere poz verdi. Bakan Çağlayan, Ak Parti’den Mersin Milletvekilleri seçilen Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten ve Nebi Bozkurt ile kayıt yaptırmaya geldi. Çağlayan, 180 lira ödeyerek 3 milletvekilinin altın kaplamalı rozetlerini satın aldı ve taktı.

‘Yeminde ayağını mı kaldıracaklar?’

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, mazbatasını alıp TBMM’de kayıt yaptırırken, Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili olarak seçilen Şerafettin Elçi, “TBMM’de yemin edeceğiz ama bağlı kalmayacağız” yönündeki sözlerini eleştirdi. Çağlayan şöyle dedi: “Bu konuda herhangi bir yanlış hareket olacağına ihtimal vermiyorum. Aday olanlar buranın hukuk sistemini ve yemini bilerek aday oluyorlar. Umut ediyorum ki bunlar spekülasyondur. Yani yemin ederken herhalde kimse tek ayağını havaya kaldırmayacak. Ben buna sadık kalmam, ben böyle bir şeyin söylendiğine ihtimal vermem. Buraya halkın temsilcisi olarak gelmiş birinin böyle bir şeyi yapmayacağını kesinlikle inanmak istiyorum. Burada verilen söz, namusu ve şerefi üzerine verilen sözdür.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.