'Yandaş Meclis Başkanı'

'Yandaş Meclis Başkanı'
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, Kartalkaya'da Başbakan için söylediği '3. kez seçimleri kazanarak başpehlivanlık altın kemerini takacak' yönündeki sözlerine muhalefetten eleştiri geldi

Sıfatını taşıyamadığını ortaya koymuştur
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural:
Bugüne kadar Meclis Başkanlığı mı yapmış ki... Seçimlerle ilgili böyle bir yorum yapması, 'Meclis Başkanı' sıfatını taşıyamadığını ortaya koymuştur. Bulundukları mekanın gereği olan üslubu kullanmak gibi bir özenleri yok. Arınç da böyleydi, Cumhurbaşkanı da öyle. Bunlar demokrasiyi hazmedememiş, tek adam, baskıcı, biat yönetiminin getirdiği düşünceler. Ancak bugün tarih kendini başpehlivan olarak görenlerin yıkıldığını gösteriyor.

Ne yazık ki cazgırlığa soyundu
CHP Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil:
TBMM Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın on binlerce sporsever tarafından ıslıklanmasından ders almış olacak ki görüşlerini açıklamak için bir kayak merkezini seçmiş. Yapılacak ilk seçimde kayıp düşmemek için de tarafsızlığını bir kenara atmış ve Kartalkaya'nın beyazlığını, çevrenin aklığını görünce AKP sözcülüğüne, Başbakan'ın yandaşlığına soyunmuş bulunuyor. Böylece kamuoyu, 'yandaş medya, yandaş anketörden sonra bir de yandaş Meclis Başkanı'yla tanıştı. Kendisine, 'Meclisi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi gelip yöneteyim' diye diskur çeken Başbakanı başpehlivan ilan eden Meclis Başkanı ne yazık ki cazgırlığa soyunmuştur. Cazgırlığa soyunan Sayın Şahin'in başpehlivan ilan ettiği Sayın Erdoğan ise işsizlik yolsuzluk, yoksulluk sorunlarının altında tuş olan kof pehlivandır. Meclis Başkanı'na bir kez daha tarafsız olma sorumluğunu hatırlatıyor ve işinin cazgırlık değil, TBMM Başkanlığı olduğunu unutmamasını istiyorum.

Ayakları yerine karda ağzı kaymış
Eskİ DP lideri Hüsamettin Cindoruk:
Meclis Başkanı tarafsız olmalı. Bunu, özel bir sohbette söylediğini ifade edecek, tekzip edecektir. Yoksa Meclis Başkanı tarafsızlığını yitirmiş görünüyor. Bu sözler parlamentoda çok tartışılır. Muhalefet partileriyle arasında da güven bunalımı çıkar, sözleri sık sık başına vurulur. Ben bir meclis başkanının bu tür yorumlar yaptığını hatırlamıyorum. Ayakları kayacağı yerde karda, ağzı kaymış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.