YENİ PM’DE SİYASET BİLİMCİ DE VAR İLAHİYATÇI DA...

YENİ PM’DE SİYASET BİLİMCİ DE VAR İLAHİYATÇI DA...
CHP'nin yen Parti Meclisi'nde toplumun her kesiminden isimler yer aldı...

FARUK LOĞOĞLU

Kopenhag, Bakû ve Washington büyükelçiliği yaptı. İsmail Cem döneminde Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ardından Müsteşarlık görevlerinde bulundu. Bir süre Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanlığını yürüttü.

TURAN İÇLİ

11 yaşında geçirdiği bir kaza soncu görme özürlü oldu. ODTÜ Sosyoloji Bölümünü şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra avukatlık yaptı. 2007 seçimlerinde İP’den Ankara milletvekili adayı oldu. İPden istifa ederek CHPye katıldı.

BİRGÜL AYMAN GÜLER

Ankara Üniversitesinde öğretim üyesi. Mümtaz Soysalın başkanlığını yürüttüğü BCPde genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

DOĞA ÇİĞDEMOĞLU (26)

PMin en genç üyelerinden; uluslararası ilişkilerde lisans eğitimi yaptı. Paristeki Etüd Politikaları Enstitüsünde terorizm, enerji alanında ders aldı. Yüksek lisansını Londradaki Kings Collegede yaptı.

EKREM KEREM OKTAY (27)

PMnin genç üyelerinden. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden mezun oldu. Hollandadaki Leiden Üniversitesinde AB hukuku alanında yüksek lisans yaptı. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinde doktora çalışmasını sürdürüyor.

ALİ ARİF ÖZZEYBEK

Diş hekimi, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Eğitim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu.

BÜLENT KUŞOĞLU

Kılıçdaroğlunun SSK Genel Müdürlüğü döneminde genel müdür yardımcılığı yaptı. DYP Ankara İl Başkanlığı Ar-Ge Başkanlığı, eski Bakan Abdüllatif Şenerin başkanlığını yürüttüğü Türkiye Partisinde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

ÖNAY ALPAGO

SHPde aktif siyasete başladı. Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Kadın Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı.

FAİK TUNAY

Marmara Üniversitesinde ekonometri bölümü mezunu. Siyasete ANAPta girdi. 2003 ve 2004te Uluslararası Genç Demokratlar Birliğinin Başkan Yardımcılığını yaptı. Mustafa Sarıgülün Türkiye Değişim Hareketine katıldı. Şişli Belediye Meclis Üyesi.

GÜLSEREN ONANÇ

KAGİ-DER Genel Başkanlığı gö-revini yürütüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın referandum sürecinde iş dünyasına yönelik Bitaraf olan bertaraf olur sözlerine, Bitarafız ama korkmuyoruz yanıtını verdi. Aynı süreçte, Başbakandan korkmuyorum ifadelerinin yer aldığı tişört bastırmıştı.

BİNNAZ TOPRAK

Akademisyen, siyaset bilimci. Türkiyede Farklı Olmak konulu araştırmasıyla Anadoludaki muhafazakâr yapının mahalle baskısını gündeme getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi öğretim üyesi.

SEZGİN TANRIKULU

İnsan hakları savuncusu. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı. Kürt sorunu konusunda uzman.

MUHAMMED ÇAKMAK

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Din sosyolojisi konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. CHPnin Beyaz Türklerin partisi haline geldiğini belirtmiş ve partinin din algısının değişitirilmesi gerektiğini belirtmişti.

OSMAN KORUTÜRK

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürkün oğlu. Moskova Büyükelçiliği ve Irak Özel Temsilciliği görevlerinde bulundu. Türkiyede deneyimli diplomatlar arasında gösteriliyor.

HÜSEYİN PAZARCI

Akademisyen, DSP kökenli. Yurtdışında misafir profesör olarak dersler verdi. DPTde Hukuk ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığında 1. Hukuk Müşavirliği ile Tunus ve Filistin Devleti nezdindeki Büyükelçilik görevlerini yürüttü. Yayımlanmış 12 kitabı bulunuyor.

AYKAN ERDEMİR

Akademisyen, Alevi örgütleri konusunda uzman. Bazı araştırmaları gazetelerde yazı dizisi olarak yayımlandı.

PERİHAN SARI

Sendikacı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreter Yardımcısı.

HÜSEYİN YILDIZ

Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı olarak görev yaptı. TURMOB yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeliklerinde bulundu.

ÖMER KURTAŞ

CHP Kilis delegesi. İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi mezunu. Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi başkanlığı görevinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.