"Yoksulluğu tarihe gömeceğiz"

"Yoksulluğu tarihe gömeceğiz"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Biz CHP olarak yoksulluğu da yolsuzluğu da tarihe gömeceğiz'' dedi.
CHP Ağrı İl Kongresi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede geçici divan oluşturuldu.

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde Türkiye'de hukuk sistemini değiştireceklerini belirtti.

Tekin, ülkede 12,5 milyon vatandaşın yoksulluk içinde yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''İktidarımız döneminde geçimi asgari ücretin altında olan vatandaşlara, 600 lira maaş bağlayacağız. Başbakan bize nereden kaynak bulacağımızı soruyor. Türkiye'de rant sorunu var. Üç tane iş adamına sağlanan 6 milyar liralık rantı, yoksullara dağıtacağız. Türkiye 30 yıldır yoksullukla meşgul. Biz CHP olarak yoksulluğu da yolsuzluğu da tarihe gömeceğiz.''

CHP döneminde telefon dinlemelerinin son bulacağını anlatan Tekin, iktidarları döneminde ibadet ve inanç korkusunun yaşanmayacağını, herkesin rahat bir hayat süreceğini ve özgürlüklerin sınırsız olacağını ifade etti.

Tekin, herkesin hakkını rahatça arayabileceği bir iktidarın CHP döneminde hayata geçirileceğini bildirerek, ''Artık haklarını talep eden öğrenciler, polis tarafından coplanmayacak. Herkese eşit davranacağız. Özgürlük ve kardeşlik içerisinde rahat bir hayat süreceğiz'' şeklinde konuştu.

"Hurşit Güneş'in bu sözleri sarfetmediğini biliyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Kocaeli'deki bir toplantıdan sonra, Hurşit Güneş'e atfen bazı gazetelerde yer alan sözlere değinerek, şöyle konuştu:
''CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in bu sözleri sarfetmediğini biliyoruz. Güneş, sağlam bir demokrattır. Kürtler için kesinlikle bu tür sözler söylemez. Zaten bu konu hakkında hukuki yola başvuruldu. AKP'nin yandaş medyası da söylenmeyen bu sözleri her yere yaydı. Şimdiye kadar bir araya gelmeyen Kürt kökenli milletvekilleri de ilk defa bu konu için bir araya geldi. Biz CHP'yi, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin ve emekçilerin beraber siyaset yapacağı bir parti yapacağız.''

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Tanrıkulu, kent merkezindeki bazı esnafı ve Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Bu arada, Tekin ve Tanrıkulu'nun hem kongre salonuna gelişi ile hem de Muhtarlar Derneğine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, CHP'li olduğu öğrenilen iki farklı grup arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine gruplar, güvenlik güçleri ve partililerin müdahalesiyle dağıtıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin ve Tanrıkulu, temaslarının ardından kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.