Mehmet Mert

Mehmet Mert

Rahibe afişi krizi Değirmenci’yi yedi!

Rahibe afişi krizi Değirmenci’yi yedi!

 CHP’nin Avcılar sürprizi!

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) daha önce adaylığı açıklanmayan bölgemiz ilçelerinin belediye başkan adayları belirledi.

Buna göre şimdiye kadar (gazetemiz baskıya girdiği sırada) resmi bir açıklama olmasa da; Silivri: Özcan Işıklar, Çatalca: Cem Kara, B.Çekmece: Hasan Akgün, Avcılar: Handan Toprak, K.Çekmece: Gökan Gümüşdağ, 2014 yerel seçimleri için ilçelerinde CHP’nin belediye başkan adayı olarak belirlendiler.

 

Handan Toprak sürprizi!

 

Aslında bölgemizde en büyük sürpriz Avcılar’da yaşandı.

Mevcut belediye başkanının aday belirlenmediği ilçelerden birisi olan Avcılar’da Mustafa Değrimenci yerine Dr. Handan Toprak aday gösterildi.

Aslında Değirmenci daha önceden partiden de atılmak için gündeme gelmişti ancak kısmet bu güneymiş.

 

Rahibe afişi krizi Değirmenci’yi yedi!

 

Bildiğiniz gibi 2011 genel seçimlerinde RAHİBE AFİŞ KRİZİ yaşanmasına ve CHP’nin ülke genelinde ciddi oy kaybı yaşamasına sebep olmuştu Değirmenci.

CHP’nin üst yönetimi belikli bunu unutmadı ve Değirmenci’yi böylece saf dışında bıraktı.

Demek ki siyasette sadece seçimden seçime değil her zaman dikkat etmek gerekir.

Yine HABERDAR okurları hatırlayacaktır. Mustafa Değirmenci 2011 genel seçimlerinde kendisine ait bir otobüsü E5 kenarına koyarak üzerine partisinin değil kendi afişini asmıştı.

Bu durumu HABERDAR haberleştirerek “Değirmenci’nin CHP’ye Ayıbı” demişti.

 


Bu duruma o gün bir açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci şöyle demişti: ‘Bünyesinde bulundurduğu otobüsü kendi posterleriyle süsleyerek E–5 üzerinde günlerdir park halinde tutuyor’ haberimize bir açıklama göndererek yerel seçimlerde başka otobüs kullandığını tek suçunun 3. dönemdir seçimi kazanmak olduğunu kaydetti…

İŞTE O HABERİN LİNKİ:
http://www.haberdar.com.tr/yerel-gundem/degirmencinin-chpye-ayibi-h7296.html

 

Cem Kara tercih edildi!

 

Aslıda bölgemiz Silivri, Çatalca ve B.Çekmece adayları son 2-3 ay öncesine kadar aşağı yukarı belliydi.

Ancak önce Çatalca’da yaşanan Mustafa Sarıgül krizi sonrası Sarıgülcüler’in Cem Kara’ya karşı cephe almaları, Selami Değirmenci’nin mevcut başkan Özcan Işıklar ile kavga etmesi ve Hasan Akgün’ün de ilçe örgütü ile kavga etmesi son 2-3 ay aday belirleme takvimini biraz heyecanlı kıldı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Beleidye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Engin Akman ile Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı CHP’den Çatalca Belediye Başkan Adayı olmak için talep açtılar.

Son ana kadar da şanslarını zorladılar. Ne var ki Cem Kara ile ilgili bölgemizde çalışma yapan milletvekilleri, bazı partililer, il yöneticileri hep olumlu mesajlar taşıdılar Ankara’ya.

Üstüne bir de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çatalca Festivali’nde gördüğü ilgi ve izlenim eklenince Cem Kara tercihi kaçınılmaz oldu.

Tabi bu arada ben şahsen Mustafa Sarıgül’ün Engin Akman konusunda ısrarcı olmadığını düşünüyorum. Zira Akman, Sarıgül’ün A kadrosundan ve daha beraber çok işleri var yapacak.

 

Akgün’ün önünü kesemediler!

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 5. Defa bu koltuğa talip. 1994 – 1999 ve 2004 ANAP, 2009 CHP ve 2014 yine CHP’den aday.

Galiba bir Melih Gökçek kaldı beşinci defa göreve talip olan bir de Akgün.

Akgün’ün aday olmasın diye önünü kesmek için çok uğraşıldı.

Diğer CHP aday adayları yanı sıra AK Parti’den de birileri Ankara’da Hasan Akgün aday olmasın diye epey kafa yordular.

En son Yargıtay’da bekletilen dosyalar gündeme alındı.

Ancak yıllardır siyasetin içerisinde bulunan Akgün siyasi ilişkileri sayesinde bu engelleri aşarak aday olmayı başardı.

 

Işıklar 2. Defa aday!

 

Silivri’de son ana kadar Selami Değirmenci Özcan Işıklar çekişmesi yaşandı. Son hafta eğilim yoklamasında örgüt Değirmenci’nin listesine oy verince bir anda ‘tamam Değirmenci adaylığı kaptı’ yorumları yapıldı ancak.

Eğilim yoklamalarının biraz gaz alma operasyonu olduğunu bilmeyenler böyle düşünüyordu.

Sonuç olarak nihayi karar GENEL MERKEZİNDİR diye zaten Eğilim Yoklaması Genelgesinde belirtilmişti.

 

Kerimoğlu ısrarı!

 

Bu arada CHP İstanbul İl Yönetimi dün açıklanan bazı adayları beğenmeyerek CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı istifaya zorladılar.

Tabi günün en büyük sürprizlerinden birisi de Gürsel Tekin zamanının il yöneticilerinden Dr. Bülent Kerimoğlu’ya ısrarla bir ilçe aranması oldu.

Kerimoğlu önce Bakırköy’e önerildi, itirazlardan sonra Kadıköy’e gönderildi daha önce Bakırköy adayı olarak açıklanan Mehmet Karlı geri çekilince Kerimoğlu’nun, Kadıköy’den tekrar ya Bakırköy’e veya Beşiktaş’a kaydırılacağı söylendi.

Bakalım daha önce 2009 seçimlerinde Esenyut adayı da olan Kerimoğlu’nun net adresi hangi ilçe olacak.

 

Bu arada daha önce Avcılar’dan aday olacağı söylenen il yöneticisi Canan Kaftancıoğlu da Maltepe'ye belediye başkan adayı olarak belirlendi.

 

Gelişmeleri  www.haberdar.com.tr den  an be an aktarmaya devam edeceğiz.

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi