Mehmet Mert

Mehmet Mert

Recep Erol ne yapacak?

Recep Erol ne yapacak?


Ak Parti Büyükçekmece belediye başkan aday adayı Recep Erol parti yönetimince aday yapılmayınca önce Erol destekcileri eylem yaptılar.

Yaklaşık 500 kadar kişi Büyükçekmece adliye binasında toplanarak Ak Parti Büyükçekmece SKM’ye kadar yürüdü.

Olay büyümesin diye alana gelen Recep Erol’un kısa konuşmasıyla kalabalık dağılmıştı.

Bunu daha önce yazdık.

Şimdi ise sosyal paylaşım sitesindeki profilinde recep Erol’un paylaşımı ilçe gündemine oturdu.

Paylaşımında ‘Emeği Geçenlere Teşekkürler" sözünün yanında bir de "Yakında Tekrar Görüşmek Üzere..." ifadesinin kullanan Recep Erol bu ifadelerle ne demek istedi bilinmiyor ancak bu paylaşımları okuyanlar ‘Recep Erol  yakın derken eğer çok yakın demek istiyorsa kesin bir yerden adaylığı düşünüyor. Yok bu yakın bir yıl gibi bir süreyse bu defa da milletvekilliğine aday olacaktır bunu söylemek istiyor’ yorumlarını yaptılar.

 

Bağımsız aday!

 

Ben adaylık açıklanmasından sonra Recep Erol ile sadece bir defa telefonla görüştüm.

Enine boyuna durum değerlendirmesi yapmadık.

Ancak tanıdığım ve bildiğim Recep Erol pireye kızıp yorganı yakan düşüncelere sahip bir kişi değil.

Hoş benim için Recep Erol’un her hangi bir siyasi partiden aday olması daha renkli bir seçim yaşamak adına keyif verebilir.

Kim bilir bakarsınız sadece Recep Erol değil daha başkan adaylarda çıkar bu yarışta.

AK Parti, CHP, MHP, BDP  (Bu arada HDP adayı olarak, Kumburgaz’ın tanınan simalarından Semra Gürbüz açıklandı bilginize), DP dışında bakarsınız bağımsız adaylarımız da olur.

Hatta güçlü bir bağımsız aday seçimlere heyecan getirebilir.

Hiç belli olmaz!

 

SONAR’ın anketi!

 

SONAR’ın  İstanbul yerel seçim anketine göre yarın seçim olsa; CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül yüzde 42.5 ile önde. Kadir Topbaş'lı AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 42.3.

Daha başka anketlerde yarın obirgün olacaktır ancak bir gerçek var ki o da şu. Sarıgül CHP’ye ülke genelinde bir hareket getirdi.

 

Dış basının yorumu!

 

Bir başka bilgiye gelince. Türkiye'deki siyasi ve ekonomik çalkantılar dünya basınının gündeminden inmiyor. Alman Der Spiegel Dergisi, "Türk işverenler: Hava her geçen gün Erdoğan'ın aleyhine değişiyor" başlıklı bir analiz yayınladı. İki yıl öncesine kadar "Güvenli liman" diye adlandırılan TL'nin artık eridiğine değinen dergi, bunda yüksek cari açığın kendine çok güvenen Erdoğan tarafından dikkate alınmaması, siyasi belirsizlikler ve Erdoğan'ın sert söyleminin etkili olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın cemaate saldırdığını, ayrıca Koç Holding gibi dev şirketleri hedef aldığını belirten dergi, iş dünyasının artık Erdoğan'a karşı cephe aldığını yazdı. İsmini açıklamadığı ünlü bir işadamının, "Ne kadar işadamının Erdoğan'ın tavrına cephe aldığını kestirmek zor, çünkü herkes isminin açıklanmasından korkuyor. Ama artık havanın her geçen gün Erdoğan aleyhine döndüğünü görüyoruz. Ya Erdoğan hemen istifa eder ya da hepimiz birlikte dibi boylarız" dediğini belirtti. Dergi, Erdoğan'ın otoriter yaklaşımı ve sertlik tavrının TL'yi dipten dibe vurdurduğunu kaydetti.

 

Ders alınmalı

 

Kuşkusuz ülke çıkarımız adına bu yorumun gerçekleşmemesini arzularız. Ancak bir gerçek var ki AK Parti de artık eski AK parti değil, Başbakan Erdoğan da eski Erdoğan değil.

Son iki yılda çok yıprandı çok hata yapıyor.

Çok kişiyi, çok grubu dışladı ve dışlamaya devam ediyor.

Benden olmayan ölsün beni seven çok yaşasın politikası açıkça ayyuka çıktı.

Bütün bu olanlardan sonra korkarım Alman derginin yorumunun ağır bastığını söyleyebiliriz.

Fazla değil iki ay sonraki yerel seçim ciddi bir sınav olacaktır.

Hem AK Parti ve Erdoğan için hem de CHP ve Kılıçdaroğlu için.

Aslında bu seçimler iki lider için de son şans!

Erdoğan seçimlerden çok güçlü çıkarsa belki de o çok arzuladığı Başkanlık sistemini daha rahat gündeme getirecek. Veya belki Cumhurbaşkanlığı bile riske girecek.

Kılıçdaroğlu da ya başarılı olarak genel başkanlığını perçinleyecek veya hemen seçimler ertesi gün genel başkanlığını tartışmaya açtıracak!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi