Mehmet Mert

Mehmet Mert

Recep Error!

Recep Error!


Error kelimesi bilgisayar ortamında sık sık karşımıza çıktığı için anlamını bilmeyenimiz yoktur.
Bu kelimeyi gördüğümüzde genelde sinirlerimiz gerilir zira HATA anlamı taşıyan ERROR gördüğümüzde eyvah gene ne yaptık diye hayıflanırız.
İngilizcede hata anlamı taşıyan error kim derdi bir gün yazıma konu olacak ve başlık olacak.
Tabi bu durumun sebebi bildiğiniz gibi Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan  Aday Adaylarından Recep Erol’un soyadı ile error’un çok benzeşiyor oluşu.
Durun bir dakika hemen Recep Erol aday yapılırsa Ak Parti HATA yapar mı demek istiyorum falan düşünmeyin ve yazımı okumaya devam edin.
Rahmi Yazıcı’nın meclis üyesiydi
Bakın ben Recep Erol’u Rahmi Yazıcı’nın aday olduğu 2004 yerel seçimlerinde ilk sıradan belediye meclis üyesi adayı olduğunda tanıdım.
Sanırım üç kişi girdiler meclise birisi Seyhan Beyaz’dı.
Recep Erol önce belediye meclis üyesi olarak başarılı çalışmalara imza attı. Sonra 2009 yılında İlker Gürbüz’ün adaylığında Ak Parti ilçe başkanı olarak görev aldı ve 200-250 oy ile kaybedilen seçimlerde önemli bir rol oynadı.
Meclis üyeleri ile sorun yaşadı!
Seçim geride kaldı çoğunluğu elinde bulunduran (14 CHP, 17 Ak Parti) belediye meclis üyeleri ile sorunlar baş kaldırdı. İlk günlerde grup kararı alınarak meclise gidiliyordu ve Ak Partili belediye meclis üyeleri belediye başkanı Hasan Akgün’e adeta kök söktürüyorlardı.
Hatırlıyorum da 2009 Nisan yani seçimlerden sonra ilk meclisti. Bütçe onaylanırken Ak Partili meclis üyeleri Akgün’ü perişan etmişlerdi. Belediye binasında yer isteme mevzusu vardı ki en son Akgün binayı yıktı da bu olay unutuldu yoksa çok ciddi tartışmalar yaşanacaktı.
Daha sonra biraz zaman geçtikten sonra ne olduysa Akgün ile bazı belediye meclis üyeleri yakınlaştı. İlçe başkanı Recep Erol da bu durumu sezerek o meclis üyelerini uyardı. 
Tartışma gün geçtikçe uzayınca devreye Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu geçerek Recep Erol’un istifasını istedi. Sorunları ben hallederim dedi. Sonra ne oldu; 4 meclis üyesi gruptan koparak Ak Parti aleyhine oylamalar yaptı ve partiden atıldılar.
Bu meclis üyeleri yargı sonucu tekrar partilerine geçtiler ama iş işten geçmişti artık. Ak Parti belediye meclisinde çoğunluğu kaybetmişti.
Celal Babayiğit atandı!
Recep Erol’un ayrılmasından sonra ilçe başkanlığına getirilen İlker Gürbüz de bazı konulardan rahatsız olarak görevi bırakınca bu defa demokratik olmayan bir durum ile Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu adeta teşkilata göz dağı vererek Av. Celal Babayiğit’i bu göreve atadı.
Şimdi bir tarafta Büyükçekmece’ye kesinlikle Ak Partili bir belediyeye kazandırmak için ant içen bir yönetim ve diğer tarafta ise teşkilat ile ters düşen bir anlayış.
Doğrusu Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’yu anlamak mümkün değil. Ya gerçekten çok büyük siyaset adamıdır kimsenin bilmediği şeyleri biliyor ve bu mantık ile 2014’te ilçede seçimi kazanacak!
Ve ya; Recep Erol, İlker Gürbüz, Rahmi Yazıcı, Mustafa Uçar gibi Ak Parti ile özdeşleşmiş Büyükçekmece’nin siyasi karakterlerini hiçe sayarak büyük bir hata işliyor.
Neden; Recep Error!
Peki neden İlker Gürbüz, Celal Babayiğit değil de Recep Error!
Çünkü; İlker Gürbüz, Rahmi Yazıcı şansını denedi. Celal Babayiğit aday olduğu taktirde tepeden atama ile ilçe başkanı olduğu için ve Karadenizli olduğu için hiç kimseye masumiyetini anlatamaz.
Hemen herkes; ‘Karadenizliler anlaştı, ya Akgün ya Babayiğit ikisi de bizim çocuğumuz, kime oy verseniz kazanan biz olacağız’, düşüncesine kapılacaktır. Bu düşünceli seçmenlerin, özellikle Rumeli kökenli Ak Partili seçmenlerin çoğu ya sandığa gitmeyecektir veya tercihini başka tarafa kullanacaktır.

Zaman daralıyor!
Ak Parti 21 Ekim 2013’den itibaren aday adaylık başvurularını kabul etmeye başlıyor. Artık giderek zaman daralıyor. 
Doğrusu her iki partinin de işi zor. Ak Partili seçmenlerin çoğu ‘Recep Erol aday yapılmazsa seçim almamız zor. O zaman parti ERROR verir, İlker Gürbüz’ün de belki şansı var. Ancak Celal Babayiğit başarılı bir ilçe başkanlığı yapıyor öyle devam etmeli. Seçimleri kazandırıp milletvekili olmalı’ diyerek parti yöneticilerini uyarıyorlar.

Son sözümüz!
Bize düşen; konuşulanları, duyduklarımızı, gördüklerimizi sizlere aktarmak. Gerisi siyasi yöneticilerinin işi.
Söz uçar yazı kalır. Daha önceki seçimlerdeki yorumlarımızı okuyanlar bize hak vereceklerdir.
Birileri 20-30 yıldır siyaset ile uğraştıklarını söylüyorlarsa biz de en az o kadar süredir basın dünyasının içerisindeyiz. Kimin ne yaptığını az çok görüyoruz, biliyoruz.
Saygılarımızla…


https://twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi