HER KESİMDEN OY ALABİLİRİM!

HER KESİMDEN OY ALABİLİRİM!
CHP'den Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olan Gülcan Tekdemir Demirkan Damga'ya konuştu.

Demirkan, “Büyükçekmece’de her kesimden oy alabilecek potansiyelim var. Bu konuda iddialıyım” dedi. Başkan seçilmesi durumunda ilçeyi ikiye bilen E-5 Karayolunu yerin altına alacağını ve kentin iki yakasını birleştireceğini belirten Demirkan, “Üst bölge tamamen orman olacak. Burayı koşu parkuru yapacağız” ifadelerini kullandı

 

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Gülcan Tekdemir Demirkan, belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığı sürecini ve projelerini Damga'ya anlatan Demirkan, 37 yıldan beri Büyükçekmece'de yaşadığını belirterek, “Kendime güveniyorum. Sayın Hasan Akgün uzun bir süre Büyükçekmece’ye hizmet etti. Kendisine saygı duyuyoruz. Ama artık bir yerde bir şeyin bir son noktası olmak zorunda diye düşünüyorum” dedi. Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Demirkan, “Belediye başkanı seçilirsem kentsel dönüşümde kimsenin evi küçülmeyecek. Kat malikleri kendi evi için ek bir bütçe oluşturmayacak” diye konuştu.

 

 

 

Gülcan Tekdemir Demirkan bugün aday adayı olana kadar neler yaptı?

Almanya’da doğdum, orada büyüdüm. Yani ilk okulumu orada bitirdim. Akabinde Türkiye’ye kesin dönüş yaptık. İki yıl Şişli’de yaşadıktan sonra Büyükçekmece’ye yerleştik. O gün bugündür 37 yıldır Büyükçekmece’de yaşıyorum.

 

Ne okudunuz, ne işlerde bulundunuz?

Gazi Üniversitesi işletme okudum. Meslek yüksek okulu, iki yıllık. Şu an yerel yönetimler okuyorum. İyi derecede Almancam var. Yaptığım işe gelince, uluslararası lojistik firmalarında çalıştım. Danışmanlık hizmeti verdim, hala da danışmanlık hizmeti veriyorum. Çünkü yurt dışı ağım çok kuvvetli. En son çalıştığım lojistik firmasında yurt dışı pazarlama müdürüydüm. Çok sık Almanya’ya gidip geliyorum.

 

 

Meclis üyesi olarak siz beş yıl Büyükçekmece Belediyesi'nde görev yaptınız. Büyükçekmece Belediye Başkanı da sizin partiliniz o da aday adayı, siz de aday adayısınız. Mevcut yönetimden neden memnun değilsiniz? Siz gelirseniz farkınız ne olacak?

Şöyle söylemek istiyorum, memnun- memnun değil olayına çok girmek istemiyorum. Daha iyisini yapabilirim. Kendime güveniyorum. Sayın Hasan Akgün zaten uzun bir süre Büyükçekmece’ye hizmet etmiş bir kişidir. Kendisine saygı duyuyoruz. Ama artık bir yerde bir şeyin bir son noktası olmak zorunda diye düşünüyorum. Şimdi değişim adı ile başladık. Değişimden çok sık bahsediyoruz. Büyükçekmece’de değişim illaki başka bir partinin adayının kazanması ile mi gerçekleşmeli? Yoksa değişim kendi içimizde mi gerçekleşmeli? Bu bir bayrak yarışı misyonu biten, enerjisi heyecanı biten kişiler gitmeli. Yeni, genç enerjisi heyecanı yüksek kişiler gelmeli. Bu benim şahsi fikrim. İl ve genel merkezin cinsiyet eşitliği çerçevesinde kadınları desteklediğini düşünüyorum. Ve bu anlamda değişim vurgusunu da samimiyet ile söylediklerine inanıyorum.

Tek kelime ile şunu söylemek istiyorum. Büyükçekmece değişim söyleminin turnusol kâğıdıdır. Kesinlikle bu böyle. İstanbul’daki tüm ilçeler şu an Büyükçekmece’yi izliyor.

 

Sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde aslında bir anlamda.

Tabii. Turnusol kağıdıdır.

 

Nasıl bir adaylık kampanyası düşünüyorsunuz? Projeleriniz nelerdir? Büyükçekmece’ye neler vaat ediyorsunuz?

O kadar çok projem var ki… Sabahtan akşama ortaya çıkmadı bunlar. Meclis üyeliği sürecimde gittiğim her yerde gördüğüm güzel bir çalışmayı not aldım. Bu neden Büyükçekmece'de olmasın dedim. Yani her zaman eleştirel gözle baktım. Her zaman merak uyandıran gözler ile izledim her yeri. Ve inanılmaz çok projem var. Şimdi bunlardan en önemlisi tabii kentsel dönüşüm. Yapılması gereken ilk iş kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde geç kaldığımızı düşünüyorum. 1999 depreminden sonra gerekli çalışmalar yapılamadı. 2012'de bir yasa çıkarıldı. Bu yıldan sonra biraz hareketlenme oldu. Ama ben yine de geç kalındığını düşünüyorum. Belediye Başkanı seçilirsem kentsel dönüşümde kimsenin evi küçülmeyecek. Kat malikleri kendi evi için ek bir bütçe oluşturmayacak.

 

Bunu nasıl başaracaksınız?

Ona göre projelerimiz var. Ben bunu 2 yıldır çalışıyorum. Nasıl çalışıyorum? Mühendis arkadaşlarım var, mimar arkadaşlarım var. Onlar ile istişare içerisindeyiz. Yani benim de bir ekibim var. Şu anlık programlı çalışıyorum. Benim aslında projem hazır. Ama tabi şu an bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Belediye başkanı olduğumda zaten bunu halkla paylaşacağım. Ve şu olacak; Kesinlikle kat malikleri ile müteahhit arasında belediye garantör görevi görecek.

 

Hasan Bey, 'Ben yedinci sefer adayım kentsel dönüşümde daha yapacaklarım var’ dedi. Bu sözlerinizle Hasan Bey’in kentsel dönüşümde de başarılı olamadığını ifade ediyorsunuz bir anlamda...

Hasan Bey’in hiç endişesi olmasın. İçi rahat olsun. Gelecek olan adayların daha iyi projelerinin olduğunu düşünüyorum. Onlardan biri de benim. Hiç endişesi olmasın bu konuda. Müteahhitler mutlaka bir teminat yatıracaklar. O teminatı yatıracak, biz onu teminat altına alacağız. Kat malikleri mağdur oluoyr. Vurgun olayları, şudur, budur mağduriyetler yaşanıyor. Biz hiçbirine izin vermeyeceğiz. Yani garantör kesinlikle belediye olacak. Biz onları yalnız bırakmayacağız. Garantör olacağız.

 

 

30 yıldan beri Büyükçekmece'yi aynı ekip yönetiyor. Seçilmeniz durumunda siz kendi ekibinizi mi getirirsiniz? Nasıl bir organizasyon yapacaksınız?

Onu belediye başkanı olunca düşünebiliriz. Daha çok erken.

 

Cumhuriyet Halk Parti sizi neden aday yapsın? Farkınız nedir? Sadece pozitif ayrımcılığa mı güveniyorsunuz?

Pozitif ayrımcılık yapmış olsaydım bir tanıtım broşürüm var orada kadınlığımı kullanırdım. Bunu asla kullanmak dahi istemiyorum, sevmiyorum da. Kendime fazlasıyla güveniyorum. Ben Büyükçekmece’de her kesimden oy alabilecek potansiyelde bir insanım. Bu konuda iddialıyım. Samimiyim ve güvenilirim. Benim zaten en büyük özelliğim bu. Samimi ve güvenilir olmak. O güven benim için çok değerli.

 

Birkaç projenizden bahsedebilir misiniz? Söylemek istedikleriniz varsa?

Şehri birleştireceğim. Nasıl yapacağım? İlçemizi ikiye bilen E-5 Karayolunu yerin altına alacağız. Ve üst bölge tamamen orman olacak. Koşu parkuru yapacağız. İnsanlar koşmak için Belgrad Ormanlarına gitmek zorunda kalmayacak. Büyükçekmece'ye gelecekler. İnsanlar sahilden çarşıya gitmek için can atacaklar. Dinlenme yerleri olacak. Asla orada büfe, çay bahçesi tarzı şeyler olmayacak. Orman olacak. İnsanların gezip, hava alabileceği, oturabileceği, sakin, kafa dinleyebileceği yerler olacak. Ve aşağı doğru indiğimizde deniz ve doğa inanılmaz bir manzara oluşturacak orada. Ve bu birinci etap olacak. Bunun ikinci etabını da yapacağım.

 

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nden mi esinlendiniz?

 

Hiç alakası yok. Orada hiçbir şey birleşmiyor. Ben birleştiriyorum. E-5’i yok ediyorum. Onların orada E-5 durumu söz konusu değil.

 

Bu projeyi kim yaparsa Büyükçekmece’de tarihe geçer...

Bakın denizimiz, sahilimiz var ama yeşilimiz yetersiz bana göre. Ben hem bir kadınım hem bir anneyim. Çocuğumu sahilde dolaştırdığımda cayır cayır yanıyorum gündüz vakti. Tamam sahilimiz var ama gölge yok. Ben şunu vaat ediyorum; kesinlikle ağaç, yeşillendirme benim olmazsa olmazım. Gerekirse belediye her apartmana bu fidelerden verecek. Belli boyutlara ulaşmış fideleri verecek. Her yeri yeşillendireceğiz. Yaşlılar ve kadınlarla ilgili yaşam kenti kuracağım yaşam kenti diyorum ama. Nasıl olacak? Huzur evi değil. Alışveriş merkezleri olacak havuzları olacak, spor tesisleri olacak. Şiddet gören kadınlar burada çalışacaklar. İstihdamı sağlayacağım ben onlara.


 

 

 

 

BÜYÜKÇEKMECE MERKEZ MARKA HALİNE GELECEK

 

Projelerinizi halka anlatıyor musunuz?

Bu konuda çalışmalarımız olacak. Bilim merkezi açacağım. Büyükçekmece’de uyuşturucu bağımlısı çocuklarımız var, gençlerimiz var. Her köşe başında görüyoruz yapılan alışverişleri. Gözlerimizin önünde gerçekleşiyor, şahit oluyoruz. Bugün sağlıklı olan bir çocuk ertesi yıl uyuşturucu bağımlısı olarak önümüzden geçiyor. Kahroluyoruz. Onları kurtarmamız lazım. Bu konuda görev bana düşüyor. El atacağım buna da. Şu da var anneler babalar çalışıyor. Çocuklar belli bir saate kadar okula gidiyorlar değil mi? Mesela çocuk 4’te 5’te okuldan çıkıyor. Ama anne-baba çalışıyor 6-7’ye kadar. Bu çocuklar nerede kalıyor? Almanya’da çocukların anne ve babası yokken gittiği bir merkez var. Okul sonrası çocukların gittiği. Bir merkez ama şöyle bir merkez, bilim merkezi. Bilim merkezi açacağım. Çocuklar burada hem eğitmenler gözetmenliğinde ödevlerini yapacaklar hem de orada herhangi bir araştırmanın bir parçası olacaklar. Aktif olarak görevlendireceğiz orada. Ve onlara çok şey katacağım. Bunlar sadece birkaç tanesi. Türkiye'nin en iyi körfezine sahibiz. Değerlendiremiyoruz. Büyükçekmece çarşı için, buna değinmedim. En önemlisi buydu. Büyükçekmece çarşının kesinlikle bütün fiziksel koşullarını değiştireceğim. Orayı kapalı çarşı havasına getireceğim. Gece yarısına kadar esnaf açık olacak. Orayı cazibe merkezi yapacağız. Türkiye’de dünyada bir ilk yapacağız. Belediye bu çarşıya el atacak. Belediye vasıtası ile gelişecek. Marka haline getireceğiz. Sokakların en ücra köşesini dahi değerlendireceğiz. Küçük dükkanları dahi değerlendireceğiz. Çok kıymetli olacak oralar. İnsanlar buraya koşarak gelecekler. Burayı cazibe şehri yapacağım. Marina değil.

 

 

 

 

 

 

DEĞİŞİME KATKI SUNMAK İSTİYORUM

Cumhuriyet halk partisi bir dilekçeyle bir  gecede kurulan bir parti değildir. Cumhuriyet halk partisi, 100 yıllık bir birikimi olan, kurumsal kimliğe bürünmüş, örgütlerimiz tarafından yaşatılmış, sahip çıkılmış Laik Cumhuriyetin savuncusu, Mustafa Kemal Atatürkün partisidir. Ben de bu halkın ve bu partinin içinden çıkmış bir birey olarak, demokratik hakkımı kullanarak bu yerel seçimlerde Büyükçekmeceden  Belediye Başkan aday adayı oldum. Laik Cumhuriyetin üniter yapısını koruyabilmek için, yaşamsal önem arz eden bu yerel seçimlerde, doğru adaylarla mutlak başarıyı sağlamamız şart. Ülkenin içinde bulunduğu buhran, baskıcı siyaset malumunuz. Türkiye siyasetinin ilkesiz siyasette kirlenmemiş, rant ve menfaat hesabı içinde olmayan, iyi, temiz, ilkeli insanlara çok ihtiyacı olduğu böylesi bir dönemde sorumluluk almak, değişime katkı sunmak, Büyükçekmece'yi sizlerle beraber İstanbul'un en gözde ilçesi yapmak adına yola çıkıyorum. Liykatli doğru bir liderlik, ve liyakatli doğru bir ekip çalışması ile Büyükçekmece'nin kaynaklarının Büyükçekmece halkı için kullanılması ile bunların mümkün olduğunu biliyorum. 37 yıldır Büyükçekmece'deyiz. Çocukluğum lise yıllarım burada geçti. Çocuklarım burada doğdu burada büyüyor. Büyükçekmece'yi iyi analiz etmiş ve Büyükçekmece'ye hakim biri olarak Büyükçekmece'yi yönetmeye talibim. Üniversite yıllarımdan itibaren siyasetin içinde hep var oldum, aktif siyasete ise son yerel seçimlerle birlikte girdim. Meclis üyesi olarak seçildim. Her zaman insan odaklı oldum. Bu kentte yaşayan herkesin mutlu, huzurlu ve sakin bir hayat yaşayabilmesi adına gerekli fiziksel ve sosyal koşulları oluşturmak istiyorum.

 

Değişmeyi istemek yetmez

Eko Belediyecilik modelini benimseyeceğiz. Sera gazı salımlarının hesaplanması ve bu salımların belirli hedefler doğrultusunda azaltılması konsunda kapasite arttırımına gidilmesinin yolunu açacağız. İlk etapta deniz ulaşımını hayata geçirmek en birincil vazifelerim arasında yer alacaktır.

Kentsel dönüşümde müteahit belediyecilik değil, sosyal ve halkçı belediyecilik benimsenecektir. Rantsal değil kentsel dönüşüm yapılacak. Halkımız kentsel dönüşüm karşısında çaresiz bırakılmayacaktır. Değişmeyi istemek yetmez. O değişimi gerçekleştirecek kişi, o kişide cesaret, o kişide enerji ve kararlılık gerekir. Bunun bilinciyle karşınızdayım. Bugüne dek yapılan hizmetler için teşekkür ederek, kalan yerden en iyisini yapmak adına yola çıkıyorum, bunun içinde tabiki çok çalışacağız, burdan Büyükçekmece halkına bu sözü veriyorum.

 

 

 

 

SİYASETİ SOKAKTA YAPTIM

Sizi biz meclis üyesi olarak biliyoruz. Onun öncesinde bir siyasi hayatınız oldu mu?

 

Şöyle söyleyeyim Deniz Baykal döneminden beri Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeyim. Ve sahada çok çalıştım, görev aldım. Sokak siyaseti çok yaptım. Sandık başlarında hep görev aldım. Hiçbir zaman görevden kaçmadım. Tabii aktif siyasete son yerel seçimlerle beraber girdim. Meclis üyesi olarak seçildim.

 

125a9b8d-f5e8-4a79-b66c-1ee6a871077a.jpeg

62f7e705-d347-4324-8a0a-22daaa4ece0a.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.