ABD Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 ile mücadele programına katıldı

ABD Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 ile mücadele programına katıldı
ABD'den yapılan açıklamada Hızlandırıcı İyileştirme Konseyi (ACT) olarak da bilinen programda gözlemci statüsünden katılımcı statüye geçildiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Cenevre’deki Uluslararası örgüt temsilciliğinden yapılan açıklamada, ABD’nin Hızlandırıcı İyileştirme Konseyi (ACT) olarak da bilinen ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile iş birliğini öngören programda gözlemci statüsünden katılımcı statüsüne geçildiği belirtildi.

abd

Temsilciğin Twitter hesabından yapılan açıklamada: “ABD, ACT programında gözlemci statüsünden katılımcı statüsüne geçiş yaptı. Covid-19’a karşı birlikte ettiğimiz çok taraflı mücadeleyi geliştirmek için ACT toplantılarına katılmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD başkanı Joe Biden’ın göreve ilk geldiği günden beri Birleşmiş Milletler ve bağlı örgütleri ile Covid-19’a karşı işbirliği içinde olunacağı ve küresel sağlık ve sağlık güvenliğini artırma ve tüm insanlar için daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışılacağını vurguladığı belirtildi.

Program 10 Eylül 2020'de başladı

10 Eylül 2020'de başlatılan ilgili program aşı çalışmalarının desteklenmesi, aşılara erişimin adil olması, araştırma ve geliştirme çalışmalarının desteklenmesi ve krize karşı birlikte mücadele edilmesini öngörüyor.

Türkiye ise programa henüz üye değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.