Aile hekimleri biraraya geldi

Aile hekimleri biraraya geldi
Esencan ve Esenyurt Belediyesi Hekimleri bir araya geldi.Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,"Esenyurt inanıyorumki daha ileriye gidecektir.Bölge hastaneleri için yeni bir çalışma başlatmış durumdayız.Ayrıca mevcut Devlet hastanemizi büyüterek 300 ya
 Kasım 2010’da Esenyurt’ta göreve başlayan Aile Hekimleri Esenyurt Belediyesi ile Esencan Cerrahi Tıp Merkezi’nin birlikte organize ettikleri Kaya Ramada Otel’de düzenlenen yemekle bir araya geldiler.Geceye görev yapan aile hekimlerinin bir çoğu katılım gösterirken, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımları Gürbüz Süleymanoğlu, Emin BAtmazoğlu, Meclis Üyeleri’de hekimlerin tanışma yemeğine katıldılar. Gecenin sunuculuğunu ise ünlü sunucu Bülent Özveren yaptı.
 
 
Yenidünya, “ Esenyurt’ta görev yapmak bir şansıtır”
 
Programda ilk olarak Esencan Cerrahi Tıp Merkezi sahibi Dr. Taşkın Yenidünya yaptı. Yenidünya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun sağlığa yaptığı yatırımlardan bahsederek “Bilindiği üzere 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında bölgemizde aile hekimliği uygulamasına başlanmıştır. Esenyurt Belediyesinin öncülüğünde aile hekimlerimizin birbirleriyle tanışması bu geçiş döneminde karşılaştıkları sorunların paylaşılması amacıyla bu tanışma yemeğini düzenledik. Biz biliyoruz ki sorunlar paylaşılarak çözülür. Yaklaşık olarak 20 yıldır Esenyurt’ta sağlık alanında hekim olarak görev yapmaktayım. Hatırlatmakta fayda görüyorum, Kaymakamlığın bulunduğu binadaki Sağlık Ocağında 3 hekim arkadaş ve özel muayenehanesi olan bir hekim arkadaşla Esenyurt’ta çeşitli zorluklar içerisinde görev yapıyorduk. Bu nedenle bölgemizdeki sağlık hizmeti sunumunun gelişimine birebir tanıklık etme fırsatı buldum. Bölgemizdeki hastalar sağlık tesislerimizin yetersizliğinden çevre ilçelere bin bir zorlukla tedavi için gitmektelerdi. Şu anda Esenyurt’un tamamına sayın Belediye Başkanımızın katkılarıyla açılmış 20’ye yakın Sağlık ocağı, Verem Savaş dispanseri ve ilçemizi çekim merkezi haline getiren büyük bir Devlet Hastanesi hizmet vermektedir. Özel ve resmi kurumlarda çalışan hekim sayısı 300 civarındadır. Artık Esenyurt’a çevre yerleşimlerden hasta gelmektedir. O günler’den bugünlere,
son sekiz yıl’da Sayın Belediye Başkanımız ve ekibinin bölgemizde özel ve kamu ayrımı yapmadan eğitime ve sağlığa bakış açıları ve yaptıkları Esenyurt için büyük şans olmuştur. Kendilerine huzurlarınızda bir hekim olarak teşekkür etmeyi borç biliyorum. Değerli aile hekimlerimiz her yeni uygulamada olduğu gibi başlangıçta bir takım sıkıntılar yaşamaktasınız. Mesleğinizin güzelliği bölgemizde sağlık hizmetine bakan bir yönetici ekibin olması ve sorunların paylaşılması daha iyi bir hizmet için önümüzü açacaktır. Biz Esencan Cerrahi Tıp Merkezi olarak her zaman yanınızda olacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. Böyle  güzel bir geceye katkıda bulunmamıza olanak veren Sayın Belediye Başkanımıza, bu gecede bizi yalnız bırakmayan Sayın Bülent Özveren’e, bizi kırmadan sesi ve müziği ile eşlik eden meslektaşımız Dr. Ferda Maraşlıoğlu’na ve katılımıyla bizi onurlandıran tüm aile hekimlerimize ve konuklarımıza teşekkür ederim” dedi.
 
Ayanoğlu, “ Hepimiz kamu yararına çalışıyoruz”
 
Esencan Cerrahi Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Taşkın Yenidünya’nın yaptığı bu anlamlı konuşmanın ardından Aile Hekimleri adına konuşan Elif Ayanoğlu Belediye Başkanının her zaman kendilerini desteklerini ve bu desteklerinin devam edeceğinden emin olduklarını ifade etti. Ayanoğlu konuşmasına şöyle devam ederek; “ Esenyurt Belediyesi ve Esencan Cerrahi Tıp Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri Aile Hekimlerine yönelik bu gecede olmaktan tüm hekim arkadaşlarımızla birlikte büyük bir onur duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Esenyurt ilçesinde aile hekimi olarak görev yapmak üzere seçim yaptık ve görev yerlerimize geldik Aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza da hem hayırlı olsun hem de ilçemize hoş geldiniz demek istiyorum. Esenyurt’ta aile hekimi olarak görev yapmaktan memnun olduğumu beyan etmek isterim. Elbette bir takım zorlukları olsa bile burada olmaktan mutluyum. İlçemizde 117 aile hekimi poziyonu mevcut olup, bu pozisyonların çoğunluğu daha önce sağlık ocağı olarak hizmet veren ve Belediyemiz tarafından kamuya kazandırılan binalara yerleşmiştir. Bir kısmımızda benim şu an mevcut çalıştığım bölge gibi kendi çalışma birimlerini oluşturmak ki biz bunlara sanal ASM diyoruz. Sağlık hizmetini halka sunmaktır. Birimlerimizi kendimiz kuruyor olsak ta hedef hepimiz için kamuya hizmet esasına dayandığından sanal birimlerden kurumsallık anlamında resmi binalara yerleşmesi daha anlamlıdır. Çünkü bizler bugün varız ancak yarın başka bir yerde  olabiliriz. Fakat arkamızda bıraktığımız izler hizmetimizin kalitesini arttırmada, kamunun inancını sağlamlaştırmada bizler için olumlu yönde fayda sağlayacaktır. Esenyurt Belediyesi sağlık konusunda bizlere her zaman destek olmuştur. İnanıyorum ki Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu bu yeni aile hekimliği sisteminde de sağlık sektörünü, tüm aile sağlığı merkezlerini desteklemeye devam edecektir. Hepimizin amacı kamuya hizmet etmekse omuz omuza vererek bu yolda yürümeye devam edelim” dedi.
 
Solak “Belediye Başkanına teşekkür etti”
Aile Hekimleri adına konuşan Elif Ayanoğlu’ nun ardından söz alan Esenyurt Sağlık Grup Başkanı Hayrettin Solak,İstanbul’da aile hekimliğine geçilmesi ile bizde İlçemizde bir planlama yaptık diyen Solak “Burada 3500 kişiye bir aile hekimi olacak şekilde yaklaşık 110 kendi aile hekimlerini oluşturduk.İlçemizi tercih eden aile hekimlerimizin bir kısmı mevcut sağlık ocakları olan yerlerde göreve başladı.Diğer bir kısmı ise sanal dediğimiz noktalarda görev yapmaktadırlar.Sürekli gelişen, büyüyen ve cazibe merkezi haline gelen Esenyurt İlçemizde, aile hekimliklerimizin yerleştirileceği uygun alanların oluşturulması ve aile hekimlerimizin hiçbir sıkıntı yaşamadan görev yapabilecekleri en iyi hizmet vermelerini istiyoruz.Çünkü daha önce yer konusu ile ilgili aile hekimlerimiz çeşitli sıkıntılar yaşadı.Bugüne kadar sağlığa ve sağlık çalışanlarına büyük önem veren, her durumda bizlere destek olan Belediye Başkanımıza buradan sağlık çalışanlarımız ve aile hekimlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.İnanıyorumki sayın Belediye Başkanımız aynı şekilde bizlere destek olacaktır” dedi.
 
Kadıoğlu “Edirneden hasta geliyor”
Esenyurt’ta göreve başlayan Aile hekimleri tanışma yemeğinde son olarak Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu konuşmasını yaparken “ Esenyurt’taki o tek sağlık ocağında bir zamanlar çok kötü ortamlarda sağlık hizmeti veriliyordu.Ülkemizin sağlık alanında bulunduğu sıkıntıları bir yanda, vatandaşın ilaç ve sağlık kurumu sıkıntıları bir yanda keşmekeş bir durum vardı”diyen Kadıoğlu “Biz Esenyurt’a göreve ilk geldiğimizde gördüğümüz manzara işte o sağlık ocağı oldu.Sağlık bizim işimiz değildi, fakat vatandaşın sağlık hizmetine ihtiyacı vardı.Dağınık bir biçimdeki bu sağlık ocağını görünce ilk olarak sağlık ocağını yapmaya karar verdik.Önce sağlık ocağından başladık,arkasından hastane yapmayı planladık.Sağlıkta dönüşüm adına projelerimizi oluşturduk.Bazı arkadaşlarımız inanmadı ve bu hastane 10 senede bitmez dediler.İki yıl sonra Esenyurt devlet hastanesi sağlık hizmeti vermeye başladı.Bugün ilçemiz dışındaki birçok ilçeden gelerek buradan sağlık hizmeti alan insanlar bulunmaktadır.Sağlık hizmetini bununla bitirmeden,Kızılay yönetimi oluşturduk ve Kızılay hastanesini de Esenyurt’a kazandırdık.Her mahallemize bir sağlık ocağı olacak şekilde planladık ve yaptık.Şimdide aile hekimlerine yer yapıyoruz.Bu hafta içinde iki mahallemizde hem sağlık ocağı, hem aile hekimliği olarak kullanılsın diye iki yere karar verdik.Kısa bir süre sonrada inşallah teslim edeceğiz.Sağlıkli yaşam olgusu için bölgemizde çok sayıda spor alanlarıda yaptık.Şehir parklarının yanında yürüyüş alanları,fitness alanları,yüzmeden,futbol alanlarını hastane’nin dışında bunlarıda projelendirerek hayata geçirdik.Sizlerden tek isteğim hekim olarak vatandaşa güler yüzlü davranmanızdır.Ben haftada bir gün tüm gün boyunca insanların sıkıntılarını dinliyorum.Biliyorum sizlerde bunları yapıyorsunuz.Ama bu insanlar bizim beraberce yaşadığımız insanlarımız, olduğu için hep birlikte çok iyi davranmamız gerekmektedir.Esenyurt inanıyorumki daha ileriye gidecektir.Bölge hastaneleri için yeni bir çalışma başlatmış durumdayız.Ayrıca mevcut Devlet hastanemizi büyüterek 300 yatak kapasitesine çıkaracağız.Bugün Esenyurt Devlet Hastanesine   Edirne’den hasta geliyor.Metruk durumdaki bir sağlık ocağından, Devlet hastanelerine ,sağlık ocaklarına ve sizin gibi pırıl pırıl hekimlere kavuşmasından dolayı Esenyurt Belediye Başkanı olarak mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerini bitirdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.