Başakşehir'de çöp kamyonu dehşeti!

Başakşehir'de çöp kamyonu dehşeti!
Olay, Başakşehir 2. etap Barbaros sokak B34 Blok önünde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre İMKAN-DER’in dağıttığı 2 kiloluk adak etini alarak evine götürmek isteyen 10 yaşındaki Adem Sadaev, sokaktan geçen ve Başakşehir Belediyesine temizlik
Ters yönde ilerleyen çöp kamyonu 10 yaşındaki çocuğu ezdi

Küçük Adem'in bir yıl önce Çeçenistan'dan kaçarak ailesiyle birlikte İstanbul'a geldiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Başakşehir 2. etap Barbaros sokak B34 Blok önünde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre İMKAN-DER’in dağıttığı 2 kiloluk adak etini alarak evine götürmek isteyen 10 yaşındaki Adem Sadaev, sokaktan geçen ve Başakşehir Belediyesine temizlik hizmeti veren Akmercan Şirketler Grubuna ait 34 SY 7620 plakalı çöp kamyonunun altında kaldı. Sokağa ters yönden girdiği iddia edilen kamyonun altında kalan küçük Adem, olay yerinde hayatını kaybetti. Sokağın girişinde ters yön işareti bulunmadığı, ancak yerdeki ok işaretleriyle geliş yönüne kapalı olduğu belirtildi. Küçük çocuğun yakınları da çöp kamyonunun sokağa ters yönden girdiğini ve Adem’in ölümüne sebebiyet verdiğini öne sürdü.

Yaklaşık 1 yıl önce Çeçenistan’dan kaçarak Türkiye’ye gelen ailenin, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER)'nin kiraladığı bir evde yaşadığı belirtildi.

İMKAN-DER Genel Sekreteri Ömer Bezirgan, kazanın ters yöne giren çöp kamyonu nedeniyle meydana geldiğini ileri sürerek, "Sizin de gördüğünüz gibi kamyon ters yönden sokağa girmiş ve çocuğun üzerinden geçmiş. Kocaman çocuğu nasıl göremez anlayabilmiş değilim. Aile Çeçenistan’dan kaçarak buraya sığındı. Her türlü yardımı biz yapıyorduk. Zaten bizim verdiğimiz kurban etini eve götürürken kamyonunun altında kaldı" dedi.

Öte yandan olay yerinde bulunan İMKAN-DER Genel Başkanı Nuray Canan Bezirgan ve bazı vatandaşlar Belediye görevlileri ile tartıştı. Olayda ihmal olduğunu öne süren çocuğun yakınları, yetkilileri suçladı. Babası Abdülhakim Sadaev'in yurtdışında olduğu belirtilen küçük Adem'in, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ismi açıklanmayan araç sürücüsü ise gözaltına alındı. Olay yerine gelen Nuray Canan Bezirgan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum