Başakşehir'li çiftçiler Tarım Fuarı'nı gezdiler

Başakşehir'li çiftçiler Tarım Fuarı'nı gezdiler
Başakşehir Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Özkaçar’ın denetiminde Tüyap’a gelen çiftçiler tarım fuarındaki son teknolojik araç ve ürünleri görme fırsatını buldular. Çiftçiler fuarda en çok traktörlerin bulunduğu stantlara ilgi gösterdiler. Başakşehi

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Derneği işbirliği ile hazırlanan Uluslararası Avrasya Tarım 2010 4. Tarım, Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi  Fuarı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Trakya Birlik ve KOSGEB ‘in vermiş olduğu destek ile yeniden sektörün  uluslararası buluşma noktası oldu.

Tarım sektörü 5. kez bir araya geldi

Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde yeniden yapılanma ve modernizasyon ihtiyaçlarını gideren ve ekonominin yükselen bir değeri haline gelen tarım sektörü, 16 – 19 Aralık tarihleri arasında Tüyap Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde,  tarım sektörünün önde kurum ve kuruluşların katılımı ile beşinci kez aynı amaç etrafında bir araya geldi.

Başakşehir Ziraat Odası Çiftçilere fuarı gezdirdi.

Fuara Başakşehir Ziraat Odası’da düzenlediği organizasyon ile çiftçileri getirdi. Başakşehir Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Özkaçar’ın denetiminde Tüyap’a gelen çiftçiler tarım fuarındaki son teknolojik araç ve ürünleri görme fırsatını buldular. Çiftçiler fuarda en çok traktörlerin bulunduğu stantlara ilgi gösterdiler. Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, tarım ve çiftçilikle ilgili her sosyal çalışma ve fuarcılık gibi büyük etkinlikleri takip ettiklerini, bu organizasyonlara çiftçileri de dahil ederek, sektördeki son gelişmeleri onların da takip edebilmeleri için uğraştıklarını dile getirdi. Bu sene bir ilke daha imza atarak, çiftçileri Uluslararası Avrasya Tarım 2010 Fuarı’na götürdüklerini ifadeden Demir, bu çalışmaların ilerleyen yıllarda da devam edeceğini dile getirdi.Başakşehir Ziraat odası olarak prensipte anlaşma sağlanan Yalçınlar Otomotiv ve Tarım Aletleri A.Ş.’den odamıza kayıtlı üyelerin tarımsal makine alımlarında % 5 daha daha uygun faydalanmalarını sağlamaktayız.Demir yakın bir tarihte de yine çiftçilerle bir araya gelerek, verilecek desteklerle ilgili bir toplantı yapacaklarını dile getirdi.

Fuara uluslararası katılım

Türkiye Tarım Sektörü’nün modernizasyonu ve girdi maliyetlerinin düşürülerek sektörün yarattığı katma değerin arttırılmasına yönelik teknolojik yeniliklerin de yer aldığı fuar, tarım ekonomisi açısından da büyük bir önem taşımakta. Uluslararası Avrasya Tarım 2010 Fuarı kapsamında Balkanlar, Orta Asya Cumhuriyetleri, Uzakdoğu, Avrupa ülkelerinden yurtdışı alım heyetleri oluşturulmakta.Bu yıl da yurtdışından Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan gelecek ziyaretçiler ve yurtiçinden Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinden gelecek heyetlere otobüs organizasyonu yapılarak onbinlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Birçok teknolojik ürün sergilendi.

Tüyap Tarım Fuarlarının İstanbul buluşması olan Avrasya Tarım 2009 Fuarı kapsamında, Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Ekolojik Tarım, Tarıma Yönelik Diğer Ekipman ve Ürünler, Tarımsal Hizmetler, Agro Bilişim, Canlı Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Üretim Makineleri ve Tavukçuluk  yer aldı.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.