Doktorlar hastanın ayağına gitti

Doktorlar hastanın ayağına gitti
Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Çatıkkaş ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği (TKHB) Küçükçekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları evlerinde ziyaret ederek, sağ

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Bülent Çatıkkaş ve TKHB Küçükçekmece  Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, farklı bir çalışmaya imza atarak Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları evlerinde ziyaret etti. Hastaların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan Çatıkkaş ve Bakır, hastalarının durumlarının kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Bugüne kadar belirli aralıklarla hastalara ev ziyaretleri yaptıklarını da söyleyen Dr. Çatıkkaş, “Bu sayede hastalarımızın durumunu daha net görebiliyoruz. Bir şikayetleri varsa onları öğreniyoruz. Memnuniyetlerini ölçüyoruz” şeklinde konuştu. Herkes tarafından taktir gören ziyaretlerini ilk olarak Avcılar'ın Firuzköy Mahallesi'ndeki Necla Uğur isimli hastaya yapan Dr. Çatıkaş ve Bakır, Necla Uğur'un durumunu kendisinden dinleme fırsatı buldular.

 

Devlet hastaneleri özeli geçti

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Çatıkkaş ve TKHB Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır tarafından Firuzköy Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edilen Necla Uğur, duyduğu memnuniyeti, “Hepinize teşekkür ediyorum. Buraya kadar geldiniz. Ne kadar teşekkür etsem az gelir” şeklinde açıkladı. Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde 15 gün önce ağır bir ameliyat geçiren Uğur, şuanda oldukça sağlıklı ve iyi olduğunu vurgulayarak kendisinin sağlığına kavuşmasında emeği geçen herkese minnettar olduğunu vurguladı. Ameliyatını yaptırmak için Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nden önce özel hastanelere gittiğini de belirten Uğur, “Özel hastanelerde benden ameliyat için 100 bin lira para istediler. Bende daha sonra devlet hastanesine gittim ve ameliyatımı hiçbir ücret almadan başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler” dedi. Dr. Çatıkkaş ve Dr. Bakır'la konuşurken duygulu anlar yaşayan Necla Uğur, kendilerinin iyiliklerini hiçbir zaman unutmayacağını da sözlerine ekledi.

 

Günde 2 bin 700 hastaya hizmet veriyor

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu Küçükçekmece Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, Murak Köklü Devlet Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Basın Toplantısına Murat Köklü Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Bülent Çatıkkaş, Başhekim Vekili Dr. Vahdet Koşucu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve hastane yöneticileri de katıldı. Murat Köklü Devlet Hastanesi'nin yüzde 65 kapasite ile çalıştığını belirten Prof. Dr. İhsan Bakır, yakında 250 yataklı ek hizmet binası inşaatına başlayacaklarını söyledi. Bakır, Murat Köklü Devlet Hastanesi'nin, Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakanı olmasıyla beraber bağımsız devlet hastanesi statüsü kazandığını belirterek, 52 oda ve 110 yatak kapasiteleri olduğunu, 50 doktor ile günde 2 bin 700 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

 

Hastalar ziyaret ediliyor

Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu'nun talimatıyla, tedavi olmuş hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini söyleyen Genel Sekreter Prof. Dr. İhsan Bakır, çalışan memnuniyetinin yanında hizmet alan yani hastaların memnuniyeti esas olarak hizmet yaptıklarının altını çizerek, şiddet görmüş doktor ve personelinde evlerinde ziyaret edildiğini belirtti. Cinsel istismar gören çocuklarla ilgili merkezler kurduklarını belirten Bakır, cinsel istismarın toplumda ciddi bir sorun olduğunu, bununla ilgili çocuklarla polisiye yöntemlerle değil, baş başa görüşmeler yaptıklarını çocuğun olumsuz etkinlenmesi ve yaşadıkları tramvaları atlatmaları için ciddi çalıştıklarını söyledi.

 KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.