Ehlibeytimi sev, onları sevenleri de sev

Ehlibeytimi sev, onları sevenleri de sev
Başakşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mah-ı Matem Muharrem Programı Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başakşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mah-ı Matem Muharrem Programı Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can‚ Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal‚ Başakşehir Emniyet Müdürü Ekrem Güneysi‚ Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz‚ Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgin‚ Başakşehir Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin ve Haluk Dikbaş‚ Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu, STK Başkanları ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Programı sunan Cemalettin Tül;” Ehlibeyt’in inci tanesi, Hz. Fatima annemizin bir tanesi, efendimizin ciğer paresi, Hz. Hüseyin’in şehit edildiği bu ayda, onu bir kere daha hep beraber anmak. Peygamberimizin “Ehlibeytimi sev, onları sevenleri de sev” müjdesine mazhar olmak için, Başakşehir Belediyesinin, Mah-ı Matem Muharrem programına hoş geldiniz.” diyerek programın açılışını yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Cemalettin Tül Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ü sahneye davet etti. Özgündüz konuşmasında; “ İlim, irfan; şahadet, onur; ibadet, aşk ve musibet okyanusunun neresinden bahsedelim, arşın küpesinden cennetin ziynetinden süsünden bahsediyoruz. Biraz önce burada sunucu kardeşimin okuduğu şiir, bu şiirleri okuyan büyüklerimiz, ulularımız, bu ülkenin her karışını nakış nakış  ehlibeyt aşkıyla yoğurdular, gönüllerimize ehlibeyt aşkını kazıdılar. Her kesimle hem mezhebi anlamda hem etnik anlamda Muhammet, Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin aşkında birleşmişiz. Bir can olmuşuz biz bir aileyiz bir ehlibeyt ailesiyiz.  Bu yurtta ancak kucaklaşacağım insanlar var, savaşacağım insanlar yok. Bu yurdu Allah Ehlibeyt yurdu yapmıştır. Ülkümüzde birdir, ülkemizde birdir, bayrağımızda birdir, ruhumuz duygumuzda gözyaşımızda birdir. Allah birliğimizi dirliğimizi almasın elimizden, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirirken büyük bir alkış aldı.

Programa sürpriz şekilde katılan ve sahne alan Dursun Erzincanlı müzik eşliğinde okuduğu şiirle Kerbela’yı dinleyicilerine anlattı. Dizeleri seyircileri düşündürürken aynı zamanda hüzünlendirdi.  

Televizyonlarda yaptığı programlarla tanınan, hitabetiyle sesiyle dinlemeye doyamadığımız diye takdim edilen Ömer Döngeloğlu; “Ehlibeyt Peygamberin evidir ve bu evin önemini anlarsanız müjdeyi anlayabilirsiniz.

Peygamberimiz Hasan ve Hüseyin’in yakın zamanda yavrularının şehit edileceğini, hem de iki yavrusunun Müslümanlar eliyle öldürüleceğini öğrenmiş. Hâlbuki Muharrem bizim bayramımızdı. Hz. Yakup’un gözlerinin açıldığı aydı. Yunus’un balığın karnından kurtulduğu gündü bizim için Aşure. Hicretin 61. yılına gelene kadar firavunların boğulduğu, Musa’nın elindeki ağaç parçasının Müslümanlara Allahın mucizesiyle denizi yol ettiği gündü. Bu zamanda da yolu tıkanmış nice çaresizler var, şimdi aylardan muharremdir ve yarından sonra Aşuredir. Hz. Musa’ya denizleri yol açan Allah sizlere de bir yol açacaktır. Nuh’un tufanının bittiği gündür fakat Bayramımıza kan döküp bayramımızı mateme dönüştürdüler.” diyerek Muharrem ayının Müslümanlar açısından ne kadar önemli bir ay olduğunu örneklerle anlattı.

Mersiye geleneğinin temsilcilerinden olan merhum Zakirbaşı Hüseyin Sebilci’nin talebesi ve bu geleneğin son halkası Hafız Celal Yılmaz okuduğu mersiyelerle programda yer aldı. Programı takip eden izleyiciler, Başakşehir Belediyesinin hazırlattığı kitapçıklarda yer alan ilahileri hem dinlediler hem de kitapçıkta yer alan sözleri takip ettiler.

Ayan musiki topluluğunun da yer aldığı konser programında solist Ender Doğan birbirinden güzel eserleri seslendirerek dinleyenlere güzel bir ziyafet çekti.

Aynı gaye ve mekânda güzel  bir geceye misafirlik eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal mersiyehan Celal Yılmaz, solist Ender Doğan ve Ayan musiki topluluğunu ayrı ayrı tebrik ederek onları uğurladı.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.