HANKİDO için mobil yayını

HANKİDO için mobil yayını
Hankido Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Şükrü SEZER ile yapmış olduğumuz görüşmede Uzkdoğu Sporları ile ilgilenen sporcularımıza müjdeli haberler verdi.


Şükrü SEZER yapmış olduğu açıklamada “Hankido Federasyonu ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunca hazırlanan Hankido Programı onaylanmış ve yayınlanmıştır. Bu durumda illerde ve bölgelerinde Hankido hocalarımız ve Hankido eğitimi vermek isteyen hocalarımız Halk Eğitim Merkezlerinde çalışmalarına başlayabilecektir.

Hankido Federasyonu’nun yurt genelinde düzenlediği Antrenör ve Denklik Seminerleri’nin başta İstanbul olmak üzere tüm Trakya Bölgesini Kaplayan semineri çok kısa bir süre içinde İstanbul’da yapılacaktır.

Hankido camiamızda hayırlarlı olması dileklerimle.” Dedi.




HANKİDO NEDİR?

Hankido temelde “daire”, “akış” ve “kalp” adlı üç egzersiz ve aynı zamanda bunların temsil ettiği üç prensipten oluşur. Hankidonun bir diğer eşsiz yaklaşımı da şöyledir; on iki temel müdafa tekniğinden oluşur. Bu oniki teknik 24 nefes tekniğine bağlıdır. Nefes tekniklerinden 12si savunan tarafı (gökyüzünü), 12si de saldıran tarafı (yeryüzünü) temsil eder. Hankido’da yer ve gök iki zıt tarafı temsil eder. Bu biraz Çin Kültüründeki Ying ve Yang’ı andırmaktadır.

Hankido nispeten yeni bir Hapkito tarzı, Myung Jae Nam geleneksel okulu Hankido bu yeni sanat temelini oluşturmuştur. Myung Jae Nam, 1980 li yıllarda Hankido olarak bildiklerini geliştirmeye başladı. Hapkido’nun yeni tarzı olan Hankido teknikleri, aynı zamanda yetenekli bir dansçı olan Myung Jae Nam’ın geleneksel Kore dans tekniklerini karıştırarak geliştirmiş olduğu bir öğretidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.