Modern yapılaşmada örnek; Başakşehir

Modern yapılaşmada örnek; Başakşehir
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Başakşehir İlçesini beraberindeki bir heyetle ziyaret etti. Başakşehir İlçesinde çeşitli yerleri gezerek bir takım incelemelerde bulunan Mutlu;” Başakşehir çok güzelmiş her yer modern yapılaşmaya örnek verilebilecek dü
Geziye Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcıları, Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Zeki Pehlivanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Güneyisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, STK’lar,müdürler ve muhtarlar katıldı.  
Gezinin ilk durağı olarak Kaymakamlık binasına geçen Hüseyin Avni Mutlu Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ile yaptığı görüşmelerden sonra Başakşehir Belediye binasına geldi.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ekibiyle yapılan görüşmelerde Başakşehir İlçe haritası üzerinden çalışmalar ve projeler anlatıldı, merak edilen konular hakkında bilgiler verildi.
Kız futbol takımı ile Türkiye 4'ncüsü olan Altınşehir Kız Lisesi’ni de ziyaret eden Vali Mutlu;” Bu dereceyle bizi gururlandırdınız, kız futbol takımları artış göstermekte bu  çok güzel bir olay! Artık ayağımızdan topu alacaksınız” esprisiyle herkesi güldürdü. Öğrencilerin hediye ettiği çiçeği alan Vali Mutlu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra hemen yanında bulunan  Altınşehir Ticaret Meslek Lisesi’ne geçerek burada da öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Güvercintepe sağlık ocağını gezen vali ve ekibini gören vatandaşlar, valiyi yanlarında görünce bir süre şaşırdılar sonra bu ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ilettiler.
Başakşehir Şahintepe ve Güvercintepe de yer alan Cem evlerini de ziyaret eden Hüseyin Avni Mutlu Şahintepe’deki Cem evine yapılan  saldırıdan dolayı üzüntülerini bir kez daha dile getirerek ;”Cem evlerimizi özellikle ziyaret ederek buradaki canlarımıza bir merhaba demek istedim. Yıllardır birileri olayları provoke ederek kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar ama biz bu oyunlara gelmiyoruz aydınlığa giden bir Türkiye var. Hem  insan olmamızdan kaynaklı dinimizin hoşgörüsü var hem de Türkiye vatandaşı kimliğini taşıdığımız için hepimiz anayasa karşısında eşitiz” dedi.Cem evi sakinlerinin isteklerini dinleyerek sorularını yanıtladı.
Gezinin son durağı olarak Şahintepe de açılan Bilgi Evi’ni ziyaret eden vali tek tek sınıfları gezerek yerinde inceledi. Öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet ederek derslere girdi.Burada da çocuklara; “Hepiniz bilgiye aç duruyorsunuz beyniniz gurulduyor gibi geliyor “diyerek espri yapan Hüseyin Avni Mutlu aydınlık bir neslin yetiştiğini ifade etti.Gençlere ve çocuklarımıza sağladığı imkanlar nedeniyle Kaymakam Cevdet Can, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve yardımcılarına minnettar olduğunu söyleyerek tüm ekibe teşekkür etti.Burada  diğer okullarımızdan daha iyi imkanlar var öğretmenlerimiz çok iyi diyerek bu uygulamanın diğer mahalleler içinde de başlatılması gerektiğini söyledi.
Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları, müdürler ve muhtarların bulunduğu konferans salonunda bir konuşma yapan Hüseyin Avni Mutlu ;”Böyle bir şehirde bana göre nefes almak bile bir nimet , çocuklarımıza sahip çıkıp onları iyiye doğruya sevk etmeliyiz ve bunu bir görev olarak yapmalıyız, yolumuza taş çıkartıp engel olanlara, huzurumuzu bozanlara çocuklarımızı asla alet etmeyeceğiz, kullanılmasına izin vermeyeceğiz.Sizlerde Belediye ve Emniyet gibi bir güçsünüz ve bunu insanımıza sahip çıkmak için kullanmalısınız” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.