‘Performansa hayır’

‘Performansa hayır’
Üniversite hastanelerine yönelik düzenleme yurt genelinde protesto edildi

 Üniversite hastanelerinde Tam Gün Yasası kapsamında uygulamaya alınan performans sistemine tepkiler artarak sürüyor. Tıp fakülteleri öğretim üyeleri, üniversite hastanelerinde öğretim üyelerine muayene ücreti ödenmesi döneminin bugünden itibaren sona ermesi ve yine üniversite hastanelerinde bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı hastanelerinde uzun bir süredir uygulanan performans sistemine geçilecek olmasına karşı yurt genelinde eylem yaptı. Performans sistemiyle tıp fakültelerindeki öğretim üyeleri de yaptıkları muayene, ameliyat ve diğer işlemlerin yanı sıra yürüttükleri eğitim-araştırma faaliyetleri için ek ücret alacak. Ancak uygulamanın bugün başlayacak olmasına karşın YÖK 1 yıldır yönetmelik hazırlayamadı.

ANKARA: Başkentte, Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi üyesi Ankara, Hacettepe, Gazi ve Başkent üniversiteleri tıp fakülteleri öğretim üyeleri dün YÖKün önünde uygulamayı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Aylin Uluşahin,Sağlık hizmetinde hasta başına, ameliyat başına ödeme yani performansa dayalı sistem yanlıştır. Tıp fakültesinde ise iki kere yanlıştırdedi. Öğretim üyeleri, alkışlarla YÖKü protesto etti.

İSTANBUL: İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi bir grup uygulamayı Beyazıttaki İÜ Kampusu önünde protesto etti. Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden de hekimlerin destek verdiği eyleme, hekimler cüppeleriyle katıldılar. Öğretim üyeleri, performans sistemine karşı taleplerini ve topladıkları 600’e yakın imzayı da İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylete ilettiler.

Prof. Dr. Raşit Tükel Altyapı oluşturulmadan açılan yeni tıp fakülteleri ve arttırılan öğrenci kontenjanlarıyla birlikte tıp eğitimini çöküşe götürecek, iyi hekim yetişmesini ve hastaların nitelikli sağlık hizmeti almasını engelleyecektir diye konuştu. Tükel, üniversiteden istifaları da düşünmediklerini kaydetti. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Görende Sağlıkta Dönüşüm programı Dünya Bankası projesiydi. Performans sistemi ile sağlık tamamen ticarileştirilecekdedi.

İZMİR:Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri tıp fakülteleri binaları önünde toplanan öğretim üyeleri, akademik bilimsel eğitim istiyoruz”, “performansa hayır”, “kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimizsloganları attı. Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan grup, hastane polikliniklerine dek yürüdü.

ADANA: Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, üniversite hastanelerine yönelik yapılan yasal düzenlemeyi protesto etti. Gruba Adana Tabip Odası ile SES üyeleri de destek verdi.

AYDIN: ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, ADÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.

SAMSUN: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık ana giriş kapısı önünde toplanan öğretim üyeleri düzenlemeye tepki gösterdi.

ANTALYA: Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi bir grup, Tıp Fakültesi Hastanesinin önünde basın açıklaması yaptı. Daha sonra grup, Acil Servis önüne kadar yürüdüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.