'Psikolojim bozuldu'

'Psikolojim bozuldu'
Asiye Biçen'in rahim ameliyatında sağ böbreğinin zarar görmesine neden oldukları iddia edilen 3 doktorun "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan yargılanmalarına başlandı.
Rahim ameliyatına girdi böbreğini kaybetti...

*Sağ böbreğinin işlevini yitirdiğini iddia eden Asiye Biçen doktorlardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Böbreğimi kaybettiğim için psikolojim bozuldu" dedi.

Rahatsızlanarak gittiği Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde rahmi ameliyatından sonra sağ böbreğinin çalışmadığını öğrenen Asiye Biçen kendisini ameliyat eden üç doktordan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonunda doktorlar Bestami Özsoy, Funda Demirel ve Seda Ateş hakkında “Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SANIK DOKTORLAR DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2 yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Bestami Özsoy, Funda Demirel ve Seda Ateş katılmadı. Doktorlardan şikayetçi olan Asiye Biçen duruşmada hazır bulundu.

"DOKTORLARDAN ŞİKAYETÇİYİM"

Asiye Biçen Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini anlattı. Doktorlar Bestami Özsoy, Funda Demirel ve Seda Ateş tarafından rahim ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra hastane çıkışım yapıldı ve eve geldim. Eve geldikten 3 gün sonra bende ateş, titreme ve terleme başladı. Doktorum Funda Demirel'i aradım şikayetlerimi söyledim. Funda Hanım da en yakın doktora giderek şikayetlerimi anlatmamı istedi. Arnavutköy'de evime yakın olan doktor Kemal Aygen'e gittim. Doktor da bana iğne ve hap verdi. İlaçları kullanınca rahatladım ancak ilaçlarım bitince aynı şikayetlerim devam etti" dedi.

"DOKTOR SAĞ BÖBREĞİMİN İFLAS ETTİĞİNİ SÖYLEDİ"

Şikayetlerinin devam etmesi üzerine Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 7 - 8 defa gittiğini vurgulayan Asiye Biçen, hastanede kendisiyle ilgilenilmediğini iddia etti. Asiye Biçen sürekli gittiği Doktoru Kemal Aygen'in Arnavutköy'de özel bir hastane açtığını belirterek," Açılan özel hastanenin jinekoloğuna gittim. Doktor beni ultrasona koydu ve sağ böbreğimin iflas ettiğini söyledi. Daha sonra Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek beni ameliyat eden doktor Funda Demirel ile görüştüm. Böbreğimin iflas ettiğini söyledim. Funda Hanım da bana "Nereden bileyim senin böbreğinin daha önceden hasta olmadığını" dedi " şeklinde konuştu.

"PSİKOLOJİM BOZULDU"

Biçen, "Süleymaniye Kadın ve Doğum Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne beni ameliyat eden doktorlar rahatsızlığımla ilgilenmeyince bir tanıdık vasıtasıyla Fındıkzade Taş Kırma Merkezi Dr. Faruk Yerlioğlu'na gittim ve ona muayene oldum. Burada böbreğimin iltihaplı olduğunu öğrendim ve bununla ilgili bir operasyon geçirdim. Operasyon sonucu doktor Faruk bey bana 'idrar torbası ile böbrek arasında yanlış bir kesi yapılmış olay bundan kaynaklanıyor' dedi. Rahatsızlığım bir sene sonra tekrar başladı. Tekrar doktor Faruk Bey'e gittim araştırmalar sonucunda sağ böbreğimin iflas ettiğini ondan da öğrendim." ifadelerini kullandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanıklardan Seda Ateş'in çağrılmasına ve diğer sanıkların adreslerinin araştırılması ve bildirilmesine karar veren mahkeme, Doktor Kemal Aygen'in tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ameliyat sonrası hasta takibinde eksiklikler olduğunu, gerekli özen ve dikkatin gösterilmediğini belirtildi. İddianamede doktorların tıbbi uygulama hatası gösterdiklerini bu nedenle sağ böbrekte hidronefroza neden olarak böbreğin geriye dönüşümsüz anatomik ve fonksiyonel kaybına yol açarak şüphelilerin müsnet suçu işledikleri anlatıldı. İddianamede Bestami Özsoy, Funda Demirel ve Seda Ateş’in “Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşma sonrası adliye önünde yaşadıklarını anlatan Asiye Biçen, doktorlardan şikayetçi olduğunu söyledi.



Asiye Biçen Rahim böbrek - Rahim ameliyatına girdi böbreğini kaybetti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.