Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin aşısını savundu: Dünya bunu konuşmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin aşısını savundu: Dünya bunu konuşmaya başladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "inaktif" aşı olan Çin aşısı Sinovac tercihinin doğru olduğunu savundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şu anda 65 yaş üstüne yapımı devam eden "inaktif" aşı Çin aşısı Sinovac tercihinin doğruluğunu savundu. Reuters'da yayınlanan bir haberi paylaşan Koca, "İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce söylemiştik. Şimdi dünya bunu konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Ülkemizin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çin aşısı mutasyonlara karşı etkili

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı Reuters haberinde Çin aşısı Sinovac'ın koronavirüsün İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı etkili olduğunu duyuran Brezilya Sağlık Kurumu'nun açıklamasına yer veriliyor.

Brezilya'da da kullanılan Çin aşısı Sinovac'ın ülke içinde yapılan denemelerinden sorumlu olan ve Brezilya Sağlık Bakanlığı'na dozların tedarikini sağlayan Butantan biyomedikal merkezi başkanı Dimas Covas, "Çin aşısını İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı test ettik, iyi sonuç aldık" diyerek duyurdu ancak test sonuçları hakkında detay vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.