Üç bölüm olarak gerçekleştirilecek seminerlerin ilk bölümü olan “Unlu mamuller üretimi ve satışlı yapan” yerlere yönelik olarak düzenlenen seminer, Veteriner Hekim Dr. Muhsin Öztürk’ün yaptığı sunumla gerçekleştirildi.
Programa; Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, İMKB İlköğretim Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri ve bölgede hizmet veren fırıncılar katıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Etkinlik Alanında kurulan etkinlik çadırında gerçekleştirilen seminer sonunda katılımcılara, hijyen üzerine bilgilerin yer aldığı kitap hediye edildi.
Hijyen seminerleri 25 Mart Cuma günü lokanta, yemek fabrikaları v.b. işyeri çalışanlarına yönelik olarak; 28 Mart Pazartesi günü de kasap, market, şarküteri, et ve süt ürünleri üretim ve satışı yapan yerlere yapılmak üzere devam edecek.
Seminerler sonunda, programlara katılanlara sertifika verilecek.
Sunum yapılan başlıklar;
- Genel Hijyen,
- İş Yeri Hijyeni,
- Personel Hijyeni,
- Ekipman Hijyeni,
- Gıda Ürünleri Hijyeni,
- İş Yeri Personeli,
- Denetçi İlişkileri ve Mevzuat.