Sağlıkçılar 1 Haziran'da iş bırakacak

Sağlıkçılar 1 Haziran'da iş bırakacak
Sağlıkçılar 1 Haziran'da ülke genelinde eylem yapacak...
Türk Sağlık Sen, Samsun'daki Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde Op.Dr.Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle, protesto için, 1 Haziran'da tüm yurtta iş bırakılacağını duyurdu.

Türk Sağlık-Sen Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada sendika üyesi sağlık çalışanlarının pazartesi günü sağlık hizmeti sunmayacakları belirtildi.

Açıklamada sağlıkta şiddetin cinayete dönüştüğünü ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanlarının her gün yaşadığı korku Samsun'da gerçeğe dönüştü. Dr. Kamil Furtun 'un hastane koridorlarında elinde silahla gezen bir katil tarafından katledilmesiyle sağlıkta şiddet bir kez daha cinayete döndü. Tüm sağlık çalışanlarının mesaiyi sağlıklı bir şekilde tamamlayıp eve dönebilme ailesine kavuşma isteği ne yazık ki doktorumuz için gerçekleşmedi. Hastane koridorunda hunharca katledildi. Sağlık çalışanlarının memnuniyeti ve can güvenliği denilince sırt çevrilmesi nedeniyle bugün bu acıyı yaşıyoruz" dedi. Sağlık alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini, iş bırakma eylemine katılmaya çağıran Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti: "Son bir yılda Beyaz koda bildirilen şiddet vaka sayısı 11 bin 174. Şiddet sürekli tırmanıyor. Samsun'da da cinayete dönüştü. Sağlık çalışanlarının tamamı hayatlarından endişe ederek çalışıyor. Çalışanlar ne yazık ki şiddete karşı korumasız. Türk Sağlık-Sen olarak Samsun'da yaşanan vahşi cinayeti protesto etmek ve Sağlık çalışanlarının can güvenliğine dikkat çekmek için 1 Haziran Pazartesi günü tüm yurtta iş bırakıyoruz. o gün sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet üretmeyeceğiz. Alanlara çıkarak sağlık çalışanlarının yaşam hakkını, güvenli çalışma hakkını savunacağız"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.