Sağlıklı vatandaş için 'gez sen Anadolu'yu'

Sağlıklı vatandaş için 'gez sen Anadolu'yu'
Uzman doktorlar ayağınıza geliyor! 17 Şubat'ta Denizli'den başlayacak olan 'Sağlık Anadolu' projesi kapsamında Türkiye'nin tüm illerine ulaşılacak. 100 uzman doktor halkı bilinçlendirecek konferanslar düzenleyecek, gerekli tetkikleri yapacak

Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam konusunda halkın merak ettiği konuları bire bir uzmanına sorup aydınlanabileceği büyük bir proje başlatıyor. 17 Şubat'ta Denizli'den başlayacak ve 20 Aralık'ta Ankara'da son bulacak olan 'Sağlık Anadolu' adlı projede 100'e yakın uzman doktor, 81 ilde halkı bilinçlendirmek için konferanslar düzenleyecek. Konferanslar, TRT Anadolu ve projeye katılan yerel televizyonlar tarafından Türkiye genelinde canlı yayınlanacak.
Projenin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya görüntülü mesajıyla katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşın kendi hayat tarzını değiştirmesine destek olmak istediklerini söyledi. Bakan Akdağ, 'Çok fazla yemeyerek, hareket ederek şişmanlamayı önlememiz lazım, sigara içmeyeceğiz. Bunun için vatandaşı bilgilendirmek gerekiyor. Hem hafta içinde TRT ile doğrudan yapılan programlarla bunu taşradaki yerel kanallara aktarmış olacağız hem de o şehrin bu işle ilgili yöneticileri ve eşrafıyla konuyu masaya yatırmış olacağız' diye konuştu.

Göz ardı etme Türkiye
TRT5 Anadolu Genel Direktörü ve Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, projenin, sağlıklı yaşam, ağız ve diş sağlığı, Kızılay kan bağışı kampanyası ve göz hastalıkları saha çalışması olmak üzere 4 programdan oluştuğunu söyledi. Projede aynı zamanda ağız ve diş sağlığı ile göz taramaları da yapılacak. Proje kapsamında 'göz ardı etme Türkiye' sloganıyla gerçekleşecek programla göz sağlığı konusunda halk bilinçlendirilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.