Sağlıklı Yaşam için Faydalı Bilgiler

Sağlıklı Yaşam için Faydalı Bilgiler
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği, KOLAN hastanelerinin katkıları ile Kalp sağlığı, şeker hastalığı diyabet ve tansiyon hastalıkları hakkında bilgiler verilen seminer 15 Şubat Salı günü Başakşehir Kültür Merkezi’nde gerçekl
 
Sağlıklı Yaşam seminerleri devam ediyor.
 
Başakşehirli bayanların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Doç. Dr.Kenan İltümür dinleyicilerin; şeker, kolesterol, obezite ve kalp hastalıklarıyla ilgili bilmek istedikleri, yanıt bulmaya çalıştıkları konular hakkında cevaplar verdi.Her seminerinde sigaranın muhakkak bırakılması, alkol tüketiminin azaltılması gerekliliğini belirten İltümür; “ Ülkemizde kalp ve şeker hastalıklarının yaygın olması nedeniyle  düzenlediğimiz bu seminerlerde gördük ki Başakşehir İlçemizde de yoğun bir şekilde bu sorunlar yaşanıyor ve doğru bildiğimiz yanlışlar burada da tekrar ediliyor” diyerek sadece kalp ve şeker hastalarının değil, sağlıklı insanların da bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini, sağlıklı nesiller yaratabilmek  için doğru bir şekilde beslenmeli yılda bir kez efor testi ve kontrol yapılması gerektiğinden söz etti. Başından geçen bir olayı da paylaşan Doç. Dr. Kenan İltümür: Kalp rahatsızlığı geçirdiğinde verdiği ilaçları annesinin dahi kullanmadığını ve durumunun daha kötüleştiğinde, komşularının verilen ilaçları kullanırsa daha hasta olacağını söylemesi üzerine verdiği ilaçları almadığını öğrendiğini anlatarak, etrafımızdan duyduklarımızı değil kendi doktorunuzu dinlememiz ve hurafelerden kaçınmamız gerektiğini söyleyerek sağlıklı yaşamın tek sırrı budur dedi.
Seminerden sonra katılan ve kayıt yaptıran herkese KOLAN Hastanesi tarafından ücretsiz olarak kardiyolojik check up (kardiyolojik muayene, ekg, eko, efor testi ) armağan edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.