Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Sarıgül Şişli’ye Dünden Razı!

Hani şu Sabah Gazetesi var ya kimilerine göre yandaş denilen, hah işte o gazetenin iki köşe yazarından peş peşe yayınlanan iki yazı.

“CHP'nin sinsi İstanbul planı acaba doğru mu?” Sevilay Yükselir.

“CHP'nin 'zenci'leri!” Mahmut Övür.

Yukarıda başlıkları ve yazarlarını yazdığımız her iki yazıda da gizli bir propaganda var.

Bu propaganda yüzde yüz Mustafa Sarıgül menşeli.

Mustafa Sarıgül öne çıkartılırken Gürsel Tekinin moralini düşürmeye yönelik yazıldığı her halinden belli olan bu iki yazıyı biraz deşelim dedik!

“Haber kuşum” diye hakaret ederek kendi fikrine başkasını fikriymiş gibi ortaya atan Sevilayın genel yapısı budur. Haber kaynağını hiçbir gazeteci kaybetmek istemez “haber kuşum” diyerek hakaret ettiği birisi “gerçekten var olsaydı” zaten böyle bir sıfat kullanmazdı. Bu “Haber kuşu” başlı başına Sevilay’ın kendi hayali kahramanı olup CHP içerisinde etkin olan birinin düşüncesi gibi lanse ederek “acaba” uyandırılıyor. “CHP'nin sinsi İstanbul planı acaba doğru mu?” derken de “sinsi” tanımlamasıyla da CHP’yi sevimsizleştiriyor. Sevilay bu işi çok acemice yapmış!

Gelelim Mahmut Övür’e; Mahmut Övür de bir analiz yapmış. Analiz demişken CHP’nin son kurultayında bizimde Mahmut Övür’ünde Kurultaydan evvelki ve sonraki kurultay üzerine yazılmış analiz yazılarını okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca Övür son günlerde içinde yazdığı birkaç yazının başlığı Övür’ün ne yanda olduğunun kanıtı olmuş; “21 Eylül “CHP'nin 'zenci'leri!”, 23 Eylül “CHP’nin Balyoz ikilemi”, 25 Eylül “Sarıgül’ün Kürt Çözümü”.

Mahmut Öğür adı geçen “CHP'nin 'zenci'leri!” başlıklı yazısında; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen, çoğunluğu Alevilerden oluşan Yeni CHP'liler... Baykal ve Önder Sav'ın çevresinin de içinde olduğu "ulusalcı-Kemalist" eski CHP'liler...
Ve ikisinden de umudunu kesen, "CHP'yi Sarıgül kurtarır" diyen "Zenci" CHP'liler...
En yoğun hareketlenme de büyük olasılıkla ilk işareti Baykal'dan alan eski CHP'lilerde görülüyor. Bu hareketlenmenin başını da MYK içinde yer alan Faik Öztrak ve Bihlun Tamaylıgil çekiyor. Bu ikilinin, son günlerde sessiz sedasız yeni bir çıkışa hazırlandıkları konuşuluyor. Hesapları da 2013 içinde yapılacak yerel seçimler... O seçimlerde alınacak bir başarısız sonuç durumunda ortaya Umut Oran'ı "umut" olarak çıkartacaklar.

Öğür devamla; CHP'de hesap içinde hesap yapılıyor ama bir de CHP'yi aşan büyük bir hesaptan söz ediliyor; İstanbul seçimleri... Bu seçimler Kılıçdaroğlu'nun kalıcı mı gidici mi olması açısından ne kadar önemliyse AK Parti'nin geleceği için de o kadar önemli... Bir anlamda kritik kent İstanbul... Bu nedenle "İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır" tezine bu kez tersten bakıp, şu hayal kuruluyor: "İstanbul alınırsa AK Parti gider."
Hayalin gerçeğe dönüşmesi için de hepsinin tek bir önerisi var: "Sarıgül İstanbul adayı olsun, AK Parti karşıtı tüm muhalifler birleşsin..."
Diyor!

Övür’e hatırlatmak gerek; 1989 yılında Nurettin Sözenli SHP den sonra CHP İstanbul Büyükşehir belediyesini hiç almış mı-ki önümüzdeki seçimde İstanbul’u alamayan bir Genel başkan koltuğundan olsun? Yalnız bu söylemlerin olduğunu da inkâr etmek lazım. Bu söylemler önümüzdeki seçimde 75 yaşını dolduracak olan Baykal ve cephesinin panik yaratma söylemi olduğunu da unutmamak gerek.

Övür’ün yazısına da baktığınızda satır araları tamamen Sarıgül’e ayrılmış. Başka gazeteci olsa sipariş üzerine yazılmış diyeceğim, ancak Övür olunca işin rengi değişiyor(!)

Sarıgül medyayı iyi kullanıyor, bunu hepimi çok iyi biliriz. Yukarda ismi geçen ve başka yazarlarında olduğu bir grup gazeteci aracılığıyla kendine kapı aralamanın peşinde.

Biz bu iki yazara karşın başka şey diyoruz; CHP üyesi olan Gürsel Tekin CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül den birkaç adım öndedir.

Mustafa Sarıgül Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemez.

İstanbul gün itibarıyla; Ne AKP için, nede CHP için çantada keklik değildir.

Sarıgül yüzde yüz kazanamayacağı bir maça çıkmaz.

Lakin Gürsel Tekin seçilemese dahi milletvekilliğine dönerek siyasi hayatına devam edebilir, Sarıgül ise talebi “büyük” açıp “küçüğü” dünden razı, “Şişli olsun, benim olsun” derdinde.

Geçen seçimlerde DSP’den aday olan Sarıgül bu seçim hangi partiden aday olabilir? CHP’nin Büyükşehir adayı olmazsa sanki AKP’nin adayımı olacak?

Bağımsız aday olursa kazanabilir mi dersiniz?

Sarıgül’ün tek derdi Şişli adayı olabilmektir. CHP’den aday olabilirse; Sarıgül ilk kurultayda Genel başkan adayı çıkıp milletvekili olarak dokunulmazlığın peşinde olacaktır!

Düşünsenize bir kere; Şişlisiz bir Sarıgül ne hale gelir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi