ŞEHİT EŞİ LÜTFİYE TEYZE

Şimdiye kadar yazdığım en güzel köşe yazım bu, yazacaklarımı okuduğunuzda zatenvay be diyeceksiniz. Her şey bir hafta önce Çatalca kaymakamı Nevzat Taştan’ın Binkılıç’a ziyaretiyle ilgili paylaştığı, böyle şehit eşinin eli öpülmez mi?. Haberi bir okudum bir daha okudum döndüm bir daha okudum, vay be dedim böyle vefakar insanlarda varmış böyle şey olmaz… 
                                          
 ANLATAYIM

Lütfiye teyzem 1961 yılında Binkılıç köyümüzde aynı köyden yakışıklımı yakışıklı  bir delikanlıyısever, birbirlerine delice aşık olurlar ve eşi bir müddet sonra askere gider derken terhisine 12 gün kala askerimiz eşi Lütfiye hanıma mektupta yazar 12 günüm kaldı, ve talihsiz bir trafik kazası sonucu kara haber gelir eşiniz şehit oldu. Henüz çiçeği burnunda yeni evli olan Lütfiye teyze büyük bir sadakatle sabırla acılarını içine atar, artık şehit eşidir gel zaman git zaman defalarca istemeğe gelinmesine rağmen herkes çocuğun  yok gel seni baş göz edelim, net cevap hayır ben şehit eşiyim öylede kalacağım. 49 Yıldır şehidinin yasını tutan Lütfiye teyzenin bu vefası, her gün her yerde konuşuluyor böyle şey olamaz diyor herkes bu ne vefa? millet çocuklarını terk edip gidiyor üstelik çocuğu da yokmuş böyle bir şey duymadık diyor, herkes adeta Binkılıçın sevimli ve Türk kadınına örnek olan şehit eşini  taktir ediyor.
                               
49 YILDIR HİÇ KİMSE GELMEDİ

Hani daha önceki köşe yazılarımda yazmıştım, güzel olan nerede olursa yazarım yeter ki olsun.Bu güzelliği bizlere yaşatan örnek Türk annesini 2 yıldır ziyaret eden, Çatalca kaymakamı Nevzat Taştan’a teşekkür ederiz. Şimdi bunları yazarken herkes ne oluyor hoca? daha dün kaymakamın hakkında neler yazıyordun. Doğrudur ben herkesin hakkında yazan değil, halkın şikayetlerini de yazmak zorundayım. Ama böyle bir örnek davranışı da yazmasam, zaten o zaman gazetede köşe yazıyorum diyemezsin. Benim kimseyle sorunum yok.  Gelelim Lütfiye teyzeye evladım diyor, 49 yıldır ne bir komutan nede bir belediye başkanı geldi, Allah razı olsun kaymakam bey 2 yıldır ziyaretime geliyor. Gel de yazma ben bunu da yazmayayım daha neyi yazayım?  Pazar günü öğrencilerimle  Beykoz dan Zeytinburnu’ndan 35 kişi ziyaretine gittik. Lütfiye teyzenin hayır duasını aldık, velilerim işte örnek Türk kadını hatta çoğu ağladı çok duygulandı. Bu olay tez olarak anlatılmalı ve okutulmalı her zaman keşke böyle güzel  şeyler olsa şehit eşinin bu vefa örneğinden dolayı ellerinden öperim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi