Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Silivri, Çatalca, Büyükçekmece!

 Bu günkü yazımıza eski yazılarımızdan küçük bir hatırlatmayla başlayalım.

“İlkesel olarak kesinlikle önseçimden yana olmamıza rağmen ilçe, il ve Genel Merkezi bir örümcek gibi saran bu güruhtan, yani delege ağalarından kurtulana kadar, tavrımız aday belirlenmesinde Genel Merkezin inisiyatifinin sürmesi, yani eğilim yoklamasından yanadır.”

Yaklaşık 6 ay evvel Genel Merkezin ‘Eğilim yoklaması’ndan yana olduğunu söylemişiz, öyle olmuş.

Evet, bugünkü yazımızda CHP’nin Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece aday adaylarını masaya yatıracağız.

İlk olarak Silivri’den başlayalım. Mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her yerde olacağı gibi Belediye Başkanı olmanın avantajıyla mevcut adayların en şanslısındanolup bir puanda olsa önde görülüyor. Seçimlere yaklaşık 7 ay kalması ilçe nezdinde yaptırım gücünün kendinde olması şansını kullanırsa bu öndeliği yeniden adaylığa taşıyabilir. Ancak Eski Başkanlardan Selami Değirmencinin Ankara ilişkileri oldukça iyi gibi. Değirmencinin sık sık Genel merkezi ziyaret ettiği, Genel merkezden çıkarken yüzünün güldüğü söyleniyor!

Silivri’de adı Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen isimler ise; Gümüşyaka’nın belde zamanında Belediye başkanlığını yapan(1989-1994) İsmet Kirazpınar, Eski İlçe Başkanlarından Hüseyin Şahin, Şimdiki ilçe Başkanı Mümin Tuğlu, Avcılar Belediye başkan yardımcısı Yavuz Çengel. İsmini yazdığımız bu siyasilerinde Belediye Başkanı adayı olabileceği yönde bir siyasi temayül var. Kendileri aday adayı olacak mı sormadım, ancak Türkiye’de siyaset bir adım geri iki adım ileri yapıldığı için bu siyasilerinde mevcut şartlara uyacağı yönünde.

Çatalca CHP’de ise durum Şubat ayında yazdığımızdan pekte farklı değil. Mevcut Belediye Başkanı Cem Kara olası tüm aday adaylarından oldukça fazla önde. Geçmiş iki ay içinde Çatalca’ya dört kez gittim. Oldukça fazla insanla muhabbetimiz oldu. Çatalcalının en azından benim konuştuğum bölümü Cem Kara isminde mutabık gibi. Genel Merkezden aldığımız izlenim Çatalca Belediye Başkanlığının Cem Kara ile devam etmesi yönünde bir eğilimin olması. Tabii eğilim yoklamasından çıkacak sonuç bu adaylığı etkileyeceğini de unutmamak gerek.

Çatalca CHP İlçe Başkanı Naci Özcan’ın Bütünşehir meclis üyeliğini düşündüğünü, Taşgan Uysal’ın Belediye başkan adaylığından vazgeçtiğini, Ayhan Otlatıcı ve Engin Akman’ın Belediye Başkanlığı aday adaylığına soyunabileceğini söylemek için sanırım erken değil.

Büyükçekmece’de, mevcut Belediye Başkanının diğer başkanlar kadar şansının olmadığını söylemek “hamdan hayal” üretmek olmamalı diye düşünüyorum. Hasan Akgün ne eğilim yoklamasından nede Genel Merkezden çıkamaz diye düşünmek için kâhin olmaya gerek yok. Genel Merkezde Hasan Akgün’den kaynaklı bir sözü hatırlatmadan edemeyeceğim “Belediye başkanlığından emeklide olunmaz ki”. Evet, Hasan Akgün ün bizce pek bir tutarı yok. Peki, Büyükçekmece’den kim çıkar derseniz? Ki şuana kadar sadece Mehtap Tazegül “Ben varım” diye ortaya çıktı. Biz burada daha çok aday adayının çıkacağına Ali Ulvi Gökbulağı ve Ali Şeker’i arkadaşlarının yeniden harekete geçirebileceğini, bu siyasilerin aday adaylığının gündeme gelebileceğini düşünüyoruz.

Bu arada Emre Saltık 12 aydır Büyükçekmece’de oturduğunu, Büyükçekmece’yi iyi tanıdığını bu işte kendisinin de var olacağını söylediği duyumlarımız arasında.

Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece adaylarına şimdiden başarılar diliyor. Yarın Avcılar, Arnavutköy ve Küçükçekmece’yi konu alan yazımızda buluşmak dileğiyle…

 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hınıslı Arşivi