Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı ve (İSBAB) İstanbul Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Erol festivalin büyük bir özveri ile hazırlandığını ve amacını ulaştığını belirterek ilk defa düzenlediğimiz bu festivali geleneksel hale getireceğiz dedi.
Festivalin organizasyonun da büyük katkıları olan Büyükçekmece Ziraat Odası başkanı Recep Erol festival boyunca stantta bulunarak festivale katılan yerli ve yabancı konuklarla yakından ilgilindi. Bu yıl ilki düzenlenen festivalde stant açan tek ziraat odası olmasıyla da dikkatleri çekti.
Festivalde Büyükçekmece Ziraat odasının bal ve bal ürünlerinin sergilendiği stantta ayrıca Büyükçekmece de üretilen balların yanı sıra organik olarak üretilen Zeytin Kolonyasıyla da dikkat çekti. Festivalin açılış kurdelesini de kesen Erol basının ilgi odağı oldu. Büyükçekmece’nin siyasilerinin ve tanmış simalarının da yoğun bir katılım ile ziyaret ettiği Arıcılık festivalinin ilki keyifli görüntülere sahne oldu.
Geleneksel Hale Getireceğiz!..
Bu Yıl ilki düzenlenen Festivali organize eden İstanbul Bal Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi ve Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol bu Festivalimiz Bal, polen ,arı sütü, propolis, apilarnal, balmumu, ana arı, oğul arısı, arılı kovan, bilumum arıcılık malzemeleri, arı ilaçları, arıcılık merası bitkileri, sertifikasyon kuruluşları, bankacılık ve arıcılık kredileri, organik arıcılık, konularında aktif çalışma sergileyen kişi kurum ve kuruluşların ayrıca arıcılık kitap yazarlarının ve akademisyenlerinin bir araya geldiği bir etkinlik olduğunu belirterek bal tadında olan bu festivali geleneksel hale getireceğiz dedi.
Sektörün değerli bileşenlerinin bu ortak etkinlikte bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan İstanbul Bal Üreticileri Birliği yönetim kurulu üyesi ve Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol en büyük temennimiz. Artık sektördeki tüm bireylerin ferdi olarak bir şeyler yapmasının zamanı geldi ve geçiyor. Bu festival bizler için büyük bir fırsat. Türkiye’nin her köşesinden gelen Dünya kenti İstanbul da gerçekleştirdiğimiz bu festivalde arı ürünlerinin tanıtılması, üreticilere uygun fiyattan malzeme temini için çalışmalar ve Pazar arayışı hedeflenmektedir.
Tüketici bilgisizliği ve sektörel temsilcilerin ilgisizlikleri haksız rekabet anlayışının doğmasına, arı ürünlerinin değerinde pazar bulmasını zorlaştırmaktadır. Feshane de gerçekleştirdiğimiz birinci Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali ile başta bal ve diğer arı ürünlerinin tanıtımının ulusal alanda çok başarılı bir şekilde yapılacağı kesindir. Bu Festival’in sonunda sağlığımıza zarar veren yapay balların karşısında, kristalize olan doğal balların kalitesinin üstünlüğü herkes tarafından anlaşıldığı kanaatindeyim dedi. Başkan Erol Birinci İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali’nde tüm İstanbulluların Türkiye’nin birçok yerinden gelecek olan arı ürünleri üreticileri ile tanışmalarına vesile oldu. Üretici ve tüketiciyi buluşturan bu etkinlik tüketicinin aradığı ürünü bulmasını sağlarken üreticilerin pazarını genişletmelerine yardımcı olmuştur. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz dedi.