Donan Bal Gerçek Baldır…
Büyükçekmece Ziraat Odası ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak organize ettiği çiftçilere yönelik bu kurs 15 gün sürecek. Her gün saat 18.30 ve 22.30 saatleri arası toplamda 80 saat sürecek kurs sonunda kursiyerlere belge verilecek. Bu kurstan çok şey öğrendiklerini dile getiren kursiyerler, “Biz donmayan balın kaliteli bal olduğunu biliyorduk dededen babadan kulaktan böyle duymuştuk meğerse donan bal daha kaliteliymiş”diyerek onu da bu kursta öğrendiklerini belirttiler.
Amaç Kaliteli ve Verimli Ürünler
Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Turan tarafından verilen kursta çiftçiler arı yetiştiriciliği arı sütü, polen ve tüm arı ürünleri hakkında bilgi sahibi olmaktalar. Donmuş bir balı 43 derece suyun altında ısıtılması gerektiğini vurgulayan Mühendis Turan, ılık süte ve ılık çaya bal katılmasının daha yararlı olduğunu söyledi.
Bu kursun organizesini yapan Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol, kendisinin de arıcılıkla ilgili bilgi sahibi olmak için kursa katıldığını belirterek, “Amacımız arıcılıkla ilgili çiftçilerimizi ve ilgilileri bilgi sahibi yapmak ve amatör olarak bal üretme ve arıcılık yapmalarını sağlamaktır. Bu kurs teorik olarak halk eğitim müdürlüğümüzde yapılmakta ayrıca da 2 gün pratik olarak arazide çalışma yapılacak olup kurs sonunda ise kursa katılan ve sınav sonunda başarılı olan 20 kursiyere belge verilecektir” dedi. Başkan Erol kursa ilginin ve katılımın fazla olduğunu belirterek önümüzdeki günlerde yeni bir kurs açılacağını ayrıca Ziraat Odası olarak bahçecilik, seracılık ve tarımla ilgili tüm alanlarda talep olursa halk eğitim müdürlüğü ile koordineli olarak çeşitli kurslar açılacağını söyledi ve ekledi; “Ziraat Odası ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız bölge çiftçimizin atadan, dededen kalma yollarla değil de bu işin uzmanı hocalar sayesinde daha kaliteli ve verimli ürünler yetiştirmelerini sağlamaktır”
