Haberdar Gazetesi Silivri Büyükçekmece'nin festivali14 yaşında!

Büyükçekmece'nin festivali14 yaşında!

14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kortej yürüyüşü, Büyükçekmece Kordonboyu’nda gerçekleştirilerek adeta bir şölene dönüştü.

İlk etapta Büyükçekmece’ye gelen 52 ülkenin sanatçılarının da yer aldığı korteje ilçe halkının ve kordonboyu esnafının ilgisi büyük oldu.

Kalabalık bir kortej oldu

Albatros Restaurant önünde başlayan korteje ilçe halkının ilgisi büyük oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşi Hatice Akgün’ün ile birlikte katıldığı kortejde, CHP İstanbul Milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Folklor Kurumu ve Büyükçekmece’deki sivil toplum kuruluşlarının ön saflarda yer aldığı korteje 52 ülkeden yüzlerce yabancı konuk katıldı. Kordonboyu esnafı ve ilçe halkının alkışları ile havai fişek gösterileri arasında gerçekleşen kortejde zaman zaman aşırı ilgiden dolayı izdiham yaşandı.

2013 yılı uğurlu geldi!

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşünün ardından bir konuşma yapan Akgün, 2013 yılının Büyükçekmece için uğurlu bir yıl olduğunu belirterek; “Dünyanın en iyi festivali ödülünü aldıktan sonra, 18 Mart 2013 tarihinde Avrupa Konseyi’nden Avrupa Kenti unvanını aldık. İki ay öncede Benim Rengim Büyükçekmece Projesi ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girme başarısını elde ettik. Önümüzdeki dönemde de yine daha büyük başarılara Büyükçekmece halkıyla birlikte ulaşacağız ve mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Büyükçekmece denince akla kültür ve sanat gelecektir. Cannes deyince akla nasıl ki film festivali geliyorsa, Rio denince aklımıza karnaval geliyorsa, Büyükçekmece denince de bütün dünyanın aklına kültürün ve sanatın buluştuğu şehir olarak akıllara gelecek” diye konuştu.

Kenan Doğulu sahnede

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış konserine yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Sevilen sanatçı Kenan Doğulu’nun şarkıları eşliğinde muhteşem bir gece geçiren Büyükçekmeceliler, zaman zaman sanatçının şarkılarına eşlik ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *