O TEK BAŞINAYDI
Cumhuriyet’in kuruluşunun 88.yıldönümü nedeniyle CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde yapılan etkinlikte, Cumhuriyet kutlamalarının kısıtlanması eleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kutlama mesajı İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından okunduktan sonra, Cumhuriyet’in kuruluşu, slayt gösteri belgeseliyle sunuldu.
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Uğur Dağ ve yönetimi tarafından hazırlanan etkinlikte, coşkunun yanısıra, buruk duyguların hakim olduğu gözlendi.
“CUMHURİYET’İN TEMELİ SAĞLAM ATILMIŞTIR”
Cumhuriyet’in ilelebet yaşayacağına vurgu yapan İmamoğlu, “Çünkü temeli sağlam atılmıştır” ifadesini kullandıktan sonra konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“ Cumhuriyeti size anlamak lüzumu görmüyorum, çünkü siz Cumhuriyeti yaşıyorsunuz. Bu ülkenin kuruluşunda, ülkenin her karışında yaşayan insanınların kanı vardır. Toplumu ayrıştırmak isteyen, bölmek isteyen güçlerin unuttuğu tek şey, bu birliktelik duygusu ve Cumhuriyet’tir.”
“Mustafa Kemal’in beyninde Cumhuriyet fikri başladığında, O tek başınaydı” diyen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bazen sıkıntılar yaşayabiliriz, kendimizi, sorunlu süreç içerisinde bulabiliriz, ancak gerektiği zaman ve günü geldiğinde, yüreğimizdeki vatan sevgisi öne çıkacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İNADINA CUMHURİYET İNADINA MUSTAFA KEMAL
Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu milletin ortak değeri olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Ortak değer sıkıntısı yaşıyoruz. Ortak değerler yok edildiği sürece, ülkenin sorun yaşaması kaçınılmaz olur. Mustafa Kemal, bu ülkenin en büyük ortak değeridir. Kurucusudur, önderimizdir, sonsuza kadar da öyle kalacaktır. İnadına, siyaset yapmanın dışında herkese, Mustafa Kemal ve Cumhuriyeti anlatacağız” tarzındaki ifadelerle sözlerini tamamladı.
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Cumhuriyet kutlamasında, 10. Yıl Marşı katılımcılar tarafından coşkuyla söylendi. Kokteyl esnasındaysa, partililer kendi aralarında gündem hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *