Haberdar Gazetesi Silivri Ekmek israfı böyle önlenecek

Ekmek israfı böyle önlenecek

Türkiye`de her gün 6 milyon ekmek israf ediliyor. Buna karşı yeni alınan karar; fırın sayısının azaltılması..

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye`de her gün israf edilen 6 milyon ekmeğin 3 milyon’unun fırınlarda israf edildiğini belirterek, "İsrafın önüne geçmek ve maliyetleri düşürmek için fırın sayısının nüfus sayısına göre düzenlenmesi gerekiyor." dedi.
Balcı, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ile görüştüklerini ve çıkarılacak yönetmelikle her 5 bin nüfusa bir fırın uygulamasının hayata geçirileceğini açıkladı. Balcı, katkısız ekmek satışının da üç ay içerisinde ülke genelinde başlayacağını dile getirdi.

UNTEK 2013 Fuarı’nda, Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar`la birlikte basın toplantısı düzenleyen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye`de ciddi bir fırın enflasyonu olduğunu söyledi. Balcı, mevcut işletmelerin yüzde 15 kapasiteyle çalıştığını, bunun da hem israfı hem fiyat artışını beraberinde getirdiğini belirtti. Türkiye`de günlük 6 milyon israf edilen ekmeğin 3 milyonunun fırınlarda gerçekleştiğine dikkat çeken Balcı, fırın enflasyonunun önüne geçmek için bir dizi düzenlemelere gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca ülkemizde ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması amacıyla hükümetimiz tarafından 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile ilgili Başbakanlık Genelgesi, 02 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanmıştı.

Genelgede bakanlıklar, valilikler, belediyeler, üniversiteler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının; alacakları tedbirler ve yapacakları faaliyetlerle kampanyayı destekleyecekleri, bilinç ve farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacakları belirtiliyordu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *