“Alevi toplumu Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere dur diyecek güçtür”
Alevi toplumu Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere dur diyecek güçtür diyen Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy; “Türkiye’nin En büyük Sivil toplum kuruluşu (STK) olan Alevi Kültür Derneklerinin, Ülke genelinde 116 şubesi 50 bini aşkın üyesiyle Türkiye gündemine kayıtsız kalması mümkün değildir. Ülkemizin en örgütlü en modern, en çağdaş en Atatürkçü en demokratik ve en laik 20 milyonluk Alevi toplumu Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere dur diyecek tek güçtür. Ve, bu Ülkenin sigortasıdır” dedi.
“Alevileğe karşı oynanmak istenen oyunlara kayıtsız kalamayız”
Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Yönetim Kurulu olarak Alevileğe karşı oynanmak istenen oyunlara kayıtsız kalmamız mümkün değildir diyen Aksoy; “ Kendi kişisel çıkarları için ‘birilerinin’Aleviliği kullanmaya kalkmaları, birilerinin seçtiği yada birilerinin atadığı kişilerin Alevi toplumunu temsil edemeyeceği aşikardır. Göstermelik 7 Alevi çalıştayı yaptıkları halde Alevilerin beklentilerine hiçbir çözüm getiremeyenlerin havanda su dövdükleri ortadadır. Alevi Oylarını almak isteyen politikacıların dayatmaları hiçbir sonuç vermeyecektir.Eşit yurttaşlık ve İbadet özgürlüğü başta olmak üzere Alevilerin taleplerini yerine getirmek şöyle dursun çifte standart uygulayan kurumlara karşı Alevilerin birlik beraberlik içinde olması gerçektiği inkar edilemeyecek bir gerçektir Kamuoyuna ‘şırınga’ edilmek istenen Alevi toplumunu ötekileştirici ifadelerin önüne geçilmesi gerekmektedir. Ve, Alevi Sunni kardeşliğini bozmaktan ve onları karşı karşıya getirmekten medet umanlara meydan verilmemelidir. Sivil toplum örgütleri sendikalar dernekler ve Alevi dostlarıyla birlikte hareket etmek Aleviler olarak bizim göz ardı etmememiz gereken önemli bir konudur” dedi.
“Anayasa taslağında Alevilerin beklentilerini Karşılayan hiçbir madde yok”
Anayasa taslağında Alevilerin beklentilerini karşılayacak hiç madde konumlamadığına dikkat çeken Aksoy; “ Bu yüzden bizler dernekler olarak Anayasa dosyası hazırlayıp Genel Merkeze ulaştıracağız. Genel Merkez de bu çalışmalarımızı hukukçular ve Dedeler Kurulu ile analiz edip ortak bir metin halinde T.C.Başbakanlığı ve bakanlıklar başta olmak üzere parlementoda grubu bulunan siyasi partilere, basın yayın ve medya kuruluşlarına sunulacaktır” dedi.
Barış süreci 62 kişiyle değil, 75 milyonla değerlendirilmeli
Ülke gündemini meşgul eden barış sürecine de değinen Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy; “Barış kelimesi bu aralar gündemde. Barışı, Alevi toplumu olarak hepimiz istiyoruz. Analar ağlasın istemiyoruz. Bu süreç birilerini başkan yapmak için mi, işliyor yoksa birilerini kurtarmak için mi işliyor veya gerçekten anaların ağlamaması için mi işliyor bu konuda Türk milletinin aydınlanması gerekmektedir. Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır’ diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin tüm vatandaşlarının bütünlüğünü dile getirmiştir bu sebeble Türk milletinin 62 kişiyle değil 75 milyonla süreci değerlendirmesi gerekir. Anaları ağlatanların islam kardeşliği söylemleri hiçbir alevi kesimini bağlamaz, bunların Alevi kelimesini bile kullanmaya hakları yoktur. Alevi toplumunun haklı talepleri göz ardı edilirse Genel Başkanımız Doğan Demir’in söylediği gibi, 10 binler, 100 binler ve hatta milyonlar olarak haklarımızı meydanlarda arayacağız” dedi.