Sağlık Bakanlığı'na yeni atanan Mehmet Müezzinoğlu, ilk ziyaretini Başakşehir Belediye Başkanlığı'na yaptı. Sağlık Bakanlığına atandığı ilk dönemin yoğun geçeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, bu sebeple ilk ziyaretini özellikle ikamet ettiği Başakşehir Belediyesi'ne gerçekleştirdiğini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabinede yapılan son değişikliklerle Sağlık Bakanlığı'na atanan Doktor Mehmet Müezzinoğlu, yeni görevinde ilk ziyaretini Başakşehir Belediyesi'ne yaptı. Başakşehir ilçe sakini olan Bakan Müezzinoğlu'nun belediyeyi ziyaretinde, İlçe Kaymakamı Cevdet Can, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Selim Köroğlu, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel ve meclis üyeleri de hazır bulundu.
Mehmet Müezzinoğlu'ndan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ni ziyaret
Sağlık Bakanlığı'na atanan Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışıma Derneği Genel merkezini ziyaret etti.
Mehmet Müezzinoğlu, “Tabi Batı Trakya gibi birçok sıkıntının birçok sorunun ama çok onurla söylüyorum ki birçok zenginliğin medeniyet zenginliğini de içinde barındıran bir mahalleden bir köyden bir bölgeden geldim. Dolayısıyla Batı Trakya benim hayatımın şayet varsa her türlü zenginliğinde en büyük pay sahibidir” dedi.
Müezzinoğlu, Batı Trakya Türklerinin uzun yıllardır yaşadığı azınlık sorunlarına değindi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni döneme dair ipuçları da verdi.
Mehmet Müezzinoğlu, “Halk sağlığını daha merkeze alacak bir bakış açısı inşallah başarabilirsek getirmeye çalışacağız” dedi.