Silivri'den yardım eli

Silivri'den yardım eli
Silivri Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesi Malum Seyit Tekke köyüne yönelik başlattığı yardım seferini başarıyla tamamladı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun yönlendirmesiyle, 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gönderilen arama kurtarma ve yardım ekipleri, köye ulaşarak gerekli desteği sağladı



Silivri Belediyesi tarafından gönderilen yardım konvoyu, evleri ağır hasar gören vatandaşlar için çadır kurulumu gerçekleştirdi ve ihtiyaç duyulan temel malzemeleri dağıttı. Dağıtılan yardımlar arasında temel gıda malzemeleri, içme suyu, sahra çadırı, aile tipi çadır, uyku tulumu, battaniye, temizlik ve hijyen malzemeleri bulunuyor. Başkan Balcıoğlu, yardımların köye ulaştığına dair açıklamasında, "Deprem sonrası zor günler geçiren Tokat Sulusaray'ın Malum Seyit Tekke köyündeki vatandaşlarımızın yanında olabilmek bizim için büyük önem taşıyor. Silivri olarak, afet bölgelerindeki vatandaşlarımıza destek olmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz," dedi.

Afetlere hazırlık önemli

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda, Silivri'nin afetlere karşı hazırlıkları ve alınan önlemler ele alındı. Başkan Balcıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Silivrimizi her türlü afete hazır bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimiz, ilçe AFAD gönüllülerimiz ve belediyemizin tüm birimleri ile birlikte her türlü afete hazır olacağız," dedi. Gelen heyete, Afet Koordinasyon Merkezi ve afet hazırlık çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Balcıoğlu, Silivri'nin afetlere karşı koyma kapasitesini artırmayı amaçlayan çabaların bir parçası olarak, ilgili kurumların iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürmelerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.